Допълнителни ограничения в Благоевград заради коронавируса

Допълнителни противоепидемични мерки въвеждат част от общините в област Благоевград. Причината е увеличеният брой новозаразени с коронавирус през последните няколко дни.

Общинският кризисен щаб в Благоевград заседава днес извънредно, а взетите решения налагат допълнителни ограничения. В следващите дни ще бъдат ограничени сватби, кръщенета и тържества от този род, каза след заседанието на щаба кметът на Благоевград Румен Томов. Ще бъдат възобновени и съобщенията по уредбата на общината за спазване на мерките. Особено внимание ще се обърне на директора на пазара в града, където противоепидемичните мерки не се спазват, каза още Румен Томов.

Пред журналисти той посочи, че Благоевград заема първите места по новозаразени, но една от причините е фактът, че в областта се правят най-много тестове. Това обаче не омаловажава обстановката, подчерта Томов и допълни, че лечебните заведения на територията на Благоевград също отчитат ръст с около 25 процента на хоспитализираните с COVID-19. Румен Томов посочи, че при ново увеличение на заболелите ще бъдат наложени по-строги мерки. Въпреки това призова хората да пътуват свободно от и до Благоевград, стига да спазват наложените вече мерки.

Допълнителни ограничения въведоха общински кметове и в други населени места в областта. В Разлог е забранена търговската дейност на открито на пазари за промишлени стоки, с изключение на селскостопанска продукция. В Петрич се отменят събитията от общинския културен календар, предвидени да се проведат на закрито.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини