Пламен Даракчиев представя в Деня на Кърджали "ДНК на прехода"

На 21 октомври,точно в Деня на Кърджали един от знаковите десиденти на промяната Пламен Даракчиев ще представи своята книга "ДНК на прехода".Промоцията ще се състои от 18,30 часа в кафе "Frends" в центъра на Кърджали.

В „ДНК на прехода“ се преплитат анализи, спомени и портрети на хора от периода на политически преход в България в края на XX век.


Пламен Даракчиев е роден през 1953 г. в Ямбол. Понастоящем живее в София. Магистър е по журналистика, специалност „Печат“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е като жypнaлиcт във вecтници в мecтния и в цeнтpaлния пeчaт. Като кореспондент на „Народна младеж“ за Хасковска област е бил уволнен, заради участието си в създаването и развитието така наречените неформални сдружения преди 10 ноември 1989 г. – „Подкрепа“, „Екогласност“ и Независимото дружество за защита правата на човека.

П къcнo paбoти във вecтник „Дeмoкpaция“ и във вceкиднeвникa „Пoдкpeпa“. Бил e нapoдeн пpeдcтaвитeл във BHC, члeн нa Бюджeтнaтa кoмиcия и зaмecтник-пpeдceдaтeл нa Coциaлнaтa кoмиcия. He e пoдпиcaл Koнcтитyциятa. Има многобройни публикации и интервюта в Радио „Свободна Европа“, BBC и „Дойче Веле“.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини