Сред новите 20 има медицински лица и ученик от смолянско училище, 25 негови съученици са под карантина

Двадесет са позитивните лица на КОВИД-19 обявени за област Смолян  днес – 12 жени и 8 мъже на възраст от 14 г. до 74 г. От община Смолян са 8, по 4 са от общините Мадан, Рудозем и Девин.
    
Хоспитализираните са 14 – в областната болница, в МБАЛ – Девин и МБАЛ – Мадан. В домашна изолация под наблюдение на личния си лекар са шестима.
Сред новоустановените, лекуващи се в дома са две медицински лица от община Смолян – лекар от извънболничната помощ и фелдшер от учебно заведение. Заразени още са хигиенист в социално заведение в областния град и двама ученици. Единият е от училище в Смолян, всичките 25 контактни с него съученици са карантинирани и продължават обучението си в електронна среда. Няма учители поставени в домашна изолация. Вторият ученик е от учебно заведение в Девин, бил е под карантина като контактен на инфектиран в семейството. Не се налагат мерки в учебното заведение.
Епидемиологичното проучване на някои от лицата (вкл. фелдшер и хигиенист) продължава и се предприемат противоепидемични мерки.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини