Сватба в Крумовградско завърши с починал от коронавирус

Сватба в Крумовградско завърши с починал от коронавирус. С него броят на жертвите от началото на пандемията в областта достигна 25.

Ще припомним,че в петък и събота имаше бум на заразени от COVID 19 в Крумовградско. Още тогава Кърджали бг вести писа, че вероятното огнище е възникнало след голямо тържество,на който са присъствали много жители на общината. Мнозина от тях си направиха по свое желание тестове за коронавирус, които се оказаха положителни.

През последното денонощие броят на заразените с COVID 19 в областта се увеличи с 44 души.Най-много са от община Кърджали-22. Заразени има от почти всички общини с изключение на Черноочене. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести”в Районната здравна инспекция д-рТаня Беловска. Д-р Беловска посочи, че 26 от новите вирусоносители са жени и 18 са мъже. Възрастовия диапазон е от 16 до 78 години. Общо под карантина са поставени 702 души в областния център и региона. На домашно лечение са 291 души,  диагностицирани и хоспитализирани са 27 пациенти.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини