Земетресението взе жертви, паника и припаднали в Измир. Мини цунами удари крайбрежието (видео)

Поне четирима души са убити и 120 са ранени, при мощното земетресение, което разруши сгради в Турция и предизвика мини цунами по крайбрежните райони. Информацията е потвърдена в Туитър и от здравния министър Фахреттин Коджа. Той заяви, че са пристигнали 38 линейки, два медицински хеликоптера и 35 спасителни екипа, предаде АП.

Земята продължава да се тресе след големия трус от 7 степен по скалата на Рихтер, който удари Додеканезите и Измир. Десетки трусове на 3 степен са регистирани през следващия час.

Земетресението остави разруха в Измир. Съобщава се за 6 срутени жилищни сгради, кадри споделени в социалната мрежа показват срутването на блок.

Има припаднали на улицата в Измир, предаде Анадолската агенция, като допълва, че падащи отломки са потрошили автомобили.

Кадри показват светнавично наводнение в Сеферехисар, Турция, след като земетресението с магнитуд 7 по Рихтер предизвика цунами.

В социалната мрежа се разпространява видео със стримър, който предава на живо, когато започва земетресението. Той бяга навън, но предаването продължава, а зрителите му са ужасени.

На остров Самос сградите са предимно ниско строителство, но има повредени от земетресението, пише в Туътър потребител.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Чо
    Човеци
    2 -2
    18:02, 30 окт 2020
    Не гневете Всевишният! На човек е необходимо малко, за да е щастлив. Да прости на загиналите и да пази ранените и затиснатите!
Последни новини