Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите във Виена

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в зала в австрийската столица Виена с награден фонд 1,55 милиона евро.

Българинът се бори 2 часа и 42 минути, но в крайна сметка отстъпи с 6:7(3), 6:4, 3:6 пред британеца Дан Евънс.

В събота Евънс ще играе с италианеца Лоренцо Сонего за място на финала на турнира. По-рано днес Сонего сензационно спечели с 6:2, 6:1 срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович.

Двубоят между Димитров и Евънс, който бе последен по програма за деня, протече с много дълги и интересни разигравания. В началото Евънс стартира по-добре и поведе с пробив, който обаче 29-годишният Димитров върна още в следващия гейм.

Малко след това Евънс отново проби, но съперникът му изравни за 4:4. Така се стигна тайбрек, в който 33-тият в световната ранглиста Евънс поведе с 5:1 точки и затвори първия сет след 7:3.

В началото на втория сет най-добрият български тенисист реализира пробив за 2:1 гейма. Други брейкове в сета нямаше и след 6:4 се стигна до решителен трети сет.

В него Евънс първи нанесе удар и поведе с 3:0 гейма. Последваха няколко много дълги, в които сервиращият винаги успяваше да спечели. По този начин Димитров не успя да върне пробива и допусна втората си загуба в пет мача с британеца.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини