"София оупън" остана без звездите си след вълна от отказвания

Контузии и положителни тестове за коронавирус доведоха до промяна сред участниците в тенис турнира "София оупън". Ден преди официалното откриване на надпреварата от сериите АТП 250 началният час на жребия беше отлаган два пъти - първо от 15 за 20 часа, след това за 21.30, за да започне в крайна сметка малко преди 22.30 ч.

Последното забавяне беше продиктувано от чакане отговор от Диего Шварцман и Пабло Кареньо Буста. След отказа им водач в схемата стан канадецът Денис Шаповалов, а втори сънародникът му Феликс Оже-Алиасим.

По-рано от участие в турнира се отказа и Григор Димитров.

Бившият №3 в света Милош Раонич се отказа от участие в турнира, а по-късно същото се случи с Борна Чорич и Фелисиано Лопес. В късния следобяд стана ясно, че от турнира отпада и един от тримата българи в основната схема Александър Лазаров заради положителен тест.

В основната схема на негово място влезе чехът Йонас Форейтек.

Сред интересните мачове в първи кръг са Мартон Фучович срещу Яник Синер и Марин Чилич срещу Форейтек. Тежък жребий има един от двамата българи в основната схема Адриан Андреев, който ще срещне Джон Милман от Австралия.

Димитър Кузманов ще играе със Салваторе Карузо от Италия.

В първи кръг почиват първите четирима поставени Шаповалов, Оже-Алиасим, Алекс Де Минор и Ян-Ленард Щруф.

В квалификациите участват други двама българи - Александър Донски и Габриел Донев. В пресявките са записани бившият №8 Жил Симон, както и Виктор Троицки, който достигна до №12 в кариерата си.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини