Мъск с два положителни и два отрицателни теста за ден

Основателят на компанията "Тесла" Илон Мъск се усъмни в точността на тестовете за Ковид-19, след като по думите му за един ден те два пъти показали, че той е дал положителен резултат и два пъти отрицателен, предаде Ройтерс.

"Случва се нещо изключително фалшиво. Бях тестван за Ковид четири пъти днес. Два теста излязоха отрицателни, а два - положителни. Една и съща машина, един и същ тест, една и съща сестра. Бърз антигенен тест от БД", написа Мъск в Туитър, вероятно имайки предвид бърз антигенен тест на компанията "Бектън Дикинсън".

Мъск, който си направил бързите антигенни тестове вчера, заяви, че очаква резултати и от ПСР тестове от различни лаборатории.

Запитан от потребител на Туитър дали е показал някакви симптоми, Мъск отговори, че има симптомите на "типична настинка". "Нищо необичайно засега", добави Мъск.

През септември компанията "Бектън Дикинсън", която е един от най-големите доставчици на антигенни тестове за Ковид-19, заяви, че разследва информации, постъпили от американски домове за възрастни хора, че оборудването й за бързи тестове за коронавирус дава фалшиво положителни резултати.

По-рано този месец Агенцията по храните и лекарствата на САЩ съобщи, че ще алармира персонала на лабораториите и здравните доставчици, че при антигенните тестове за Ковид-19 могат да се получат фалшиво положителни резултати.

Мъск по-рано е критикувал ограниченията, налагани срещу разпространението на коронавируса, и тоталните затваряния, наричайки ги "фашистки" и погазване на личните свободи.

Засега няма коментар от "Бектън Дикинсън".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини