Нов случай на починал след прехвърляне между болници в Пловдив

Възрастен мъж загуби живота си в УМБАЛ „Св. Георги“ след прехвърляне между болници. За случая разказа дъщеря му Диана Финч пред bTV.

Диана работи като медицинска сестра във Великобритания от години. Тя твърди, че баща й бил прехвърлян в няколко болници, включително и частна, и дълго не е бил приеман, защото нямал PCR тест.

"Двамата ми родители се почувстваха зле преди повече от седмица, имат грипоподобни симптоми, започват да се лекуват с медикаменти, без антибиотици. Свързват се с лекар, който отказва да ги прегледа, защото нямат направен тест за коронавирус", разказва жената.

Диана казва, че баща й бил в много тежко състояние и не можел да диша. Накрая бил приет в инфекциозно отделение, след като бил прегледан набързо в частна болница. Поставен бил на кислородна терапия.

"След дълго чакане по коридорите е приет, два-три дни на лечение с кислород, майка ми си прави тест на другия ден и е положителен", споделя жената.

"Майка ми се лекува вкъщи, аз се опитвам да се свържа с болницата, да разговарям с лекар, телефонът е затварян, продължително звънях, никой не вдигаше. С баща си се чух няколко пъти, дишането му беше лошо, на кислород, опитвал се да повика много пъти лекар, сестра, санитар, да му обърнат внимание. Успях в крайна сметка да се свържа с колега, обясни ми, че има пневмония, рентген в сградата нямало, но се слуша със стетоскоп. На следващия ден беше преместен в УМБАЛ „Св. Георги“, никой не обясни защо го местят“, каза още медицинската сестра.

По думите й в Лондон такова нещо не може да се случи – да се връща пациент в тежко състояние или да се кара да прави тест другаде.

Всичко се случва в болницата, а тестовете са безплатни, обясни медицинската сестра.

Освен всичко останало жената разбира, че и част от вещите на баща й липсват, след като е връчен смъртния акт. От портфейла му липсват 100 лв. и банкова карта.

След запознаване със случая областният управител на Пловдив Дани Каназирева е поела ангажимент да бъде извършена проверка. Прокуратурата и здравните власти проверяват и обстоятелствата около смъртта на двама мъже, оставени на стълбите на същата болница преди дни.

Източник: offnews

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ар
    АРСЕН ЛЮПЕН
    7 -2
    15:50, 20 ное 2020
    В държавата на Боко и ********* е така. Корупцията взема повече жертви и от конвид19 ,а двете взети заедно ще довършат държавата Последния да угаси лампата.
    • Ба
      Баси
      4 0
      15:56, 20 ное 2020
      Що цензурирате буквите "Ш" и " И" когато са писани в тази последователност два пъти?
    • Ко
      коректор
      3 0
      17:40, 20 ное 2020
      Може да изписваш Ш и ш и
      или П е е в с к и.
    • Ар
      АРСЕН ЛЮПЕН
      3 0
      23:33, 20 ное 2020
      "Коректор",благодаря за съвета.Знам че така изписано името на корпулентния бизнесмен ,няма да го изтрият,но все пак мисля че си струва да обърна внимание на тези които не знаят ,цензурата е жестока и може да ти сложат 9 звездички за две букви изписани па два пъти.На оптимистичното 111 място сме да го ева.
Последни новини