Забърдо атакува Балканските награди за туристическа индустрия

След кандидатурата си за европейско село на годината чепеларското  село Забърдо, е сред финалистите за шестото издание на Балканските награди за туристическа индустрия.
Церемонията за Balkan Awards of Tourism Industry 2020 ще отбележи значимите постижения в сектора. 
Събитието ще се състои на 4.12. 2020 г. от 20 ч. в хотел Маринела в столицата.
Кметът на населеното място Валентин Черпоков, който има 6 успешни мандата, е категоричен, че Забърдо е селото с най-много атракции. Неговите амбиции са на първо място да върне хората, които са се изселили да живеят и работят в големите български градове, като им осигури работа и нормални условия на живот.
Селото се слави и с друг европейски връх – атрактивната певческа група на Евробабите, която възпя куп европейски лидери като Саркози и престолонаследниците, както и световнопризнатия ни футболист Христо Стоичков по повод неговия юбилей.
Селото нашумя и с холивудския си размах, като посреща гостите си с огромен светещ надпис „Добре дошли в Забърдо“. Чудните мостове са една от естествените чудеса на природата край селото, а атрактивна бронзова композиция на разклона за мостове пее всеки път, когато някой се доближи до нея. Кметът възстанови прототипа на Виенското колело в родното си село, а със старобългарската шатра и с патриотичния фонтан, който свети с цветовете на трибагреника ни, дава пример на всички свои колеги за предприемчивост и креативност.
Легендарният вокалист на Юрая хийп – Джон Лоутън, също е сред феновете на атрактивното родопско село.
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини