14 °C

Затварят нехранителни магазини, заведения, училища, детски градини и още... до Коледа?

Здравния министър проф. Костадин Ангелов предлага драконовски мерки за борба с пандемията от COVID-19, които да влязат в сила от петък, 27.11.2020г. Новите мерки ще бъдат гласувани на заседание на Министерски съвет до петък.

1. Удължаване на епедемиологичната обстановка до март месец 2021 година;

2. Преустановяване работата на всички университети, училища, детски градини и ясли, както и извънкласни дейности.

3. Преустановяване на всякакъв вид колективни спортни мероприятия, конгреси, семинари и други културно развлекателни мероприятия.

4. Продължава се забраната за посещение на нощни заведения.

5. Преустановява се работата на заведенията за хранене, питейни заведения, игрални зали и други. Остава опцията заведенията да могат да работят само за доставки по домовете.

6. Преустановяване работата на всички нехранителни магазини, включително МОЛ-ове. Да имат възможност да работят само хранителни магазини, аптеки, банки, застрахователи, доставчици на пощенски услуги и доставчици на платежни услуги.

7. Преустановява се организирането и провеждането на вътрешни и външни екскурзии

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Щъ
  Щъркел
  17 -2
  18:28, 23 ное 2020
  Това ще е най-голямата глупост!С какво ще се изхранват тия хора!Да спре цялата икономика,заради това,че пишете всеки починал,че е от корона вирус!
 • 2
  Да
  Дамян
  10 -3
  19:22, 23 ное 2020
  До кога ще продължи това, ще стане ясно след около две седмици.И ако се пречупи заразата, за Коледа ще разхлабят мерките.И като спрат работа една камара игрални зали и чалгаджийници в Димитровград , икономиката няма да спре.Тези,които произвеждат ще си работят. Ако питат мене нощни клубове и подобни от сорта са си за палене,не за затваряне.
  • Ед
   Една майка
   9 0
   07:51, 24 ное 2020
   А кой ще работи в производството, като затворят училищата и детските градини, замисляте ли се?!?
 • 3
  Iz
  Izumen
  4 0
  10:58, 24 ное 2020
  Тези училища ги изкараха най - заразното място на света. Ай сиктир ве ! Децата трябва да ходят, не да стоят цял ден на един стол пред компа.
 • 4
  4 0
  16:19, 24 ное 2020
  Още една голяма вълна безработни ще излязат на улицата.

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини