Напрежение пред МС и парламента, събират се протестиращи срещу мерките

Първоначалните заявки, че 2000 таксита ще се включат в днешния протест на превозвачите, срещу приетото вето на президента Румен Радев срещу законодателните поправки, с които управляващите искаха да въведат затвор за споделеното пътуване, се оказаха силно преувеличени.

По-малко от 50 жълти коли и още толкова автобуси паркираха пред сградата на парламента, бившия партиен дом. Някои от шофьорите изобщо си нямаха представа защо са ги събрали и част от тях предпочетоха да отидат на протеста на гражданите, които не са съгласни с въвеждането на по-строгите мерки в борбата с коронавируса под прозорците на Министерски съвет и да попеят "Мутри, сбогом! Бойко и Каскета са мафия".

На него се събраха няколкостотин души като най-многобройно бе присъствието на активистите на партия "Възраждане". Пред МС се стигна до напрежение след като част от протестиращите се опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата на "Дондуков" №1. Бе запалена и доста мощна димка.

Събитието бе организирано като Национален митинг "Да спасим народа от фалит". В момента протестиращи се събират до градинката на Националната художествена галерия пред входа на Народното събрание, а на мястото пристигат стотици полицаи и сили на жандармерията. Хората скандират "Оставка", "Убийци" и "Борисов е позор! Оставка и затвор".

Източник: offnews

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Карен
    1 0
    14:44, 25 ное 2020
    Полицаите нямаха ли и те някакви искания за увеличаване на заплатите? Не търсеха ли подкрепа от хората? Сега сигурно ще ги получат.
Последни новини