Задържан за двойното убийство в Шумен е внукът на старците

Криминалисти разкриха двойното убийство в Шумен за по-малко от 48 часа. Като обвиняем е привлечен 21-годишен младеж, внук на 75-годишния мъж и 68-годишната жена, намерени мъртви във вила в местността "Под манастира" в града в понеделник. Това съобщиха на пресконференция директорът на ОД на МВР Ялчън Расим, окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и прокурор Стефка Якимова - говорител на Апелативната прокуратура във Варна.

След извършени множество следствени действия и разпит на над 20 свидетели е изяснено, че в ранните следобедни часове на 22 ноември младият мъж първо убил дядо си във вилния имот, до където го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от жилището им в града, завел я във вилата, където посегнал и на нейния живот. Убийството на двамата е станало в рамките на около час. Младежът взел и 700 лева от дома им, а също така е изтеглил и 500 лева от банкови карти.
Иззети са множество веществени доказателства, включително и метална тръба, с която е било извършено тежкото престъпление.

Мъжът, който не е криминално проявен, е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Той е студент, работи в строително-монтажна фирма и има данни, че е с хазартни наклонности.

С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Приведен е в ОС "Изпълнение на наказанията".

Работата по документиране на престъплението продължава. В нея са участвали и служители на ГД "Национална полиция", и на Института по психология на МВР, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини