1 °C

Новоизградена зона за отдих откриха в село Леново

Изображение 1 от 3

  Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров и кметът на село Леново Борис Ангелов откриха новоизградена зона за отдих, разположена в центъра на населеното място.

  Облагородяването на пространство е финансово обезпечено чрез безвъзмездна помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Проектът е реализиран по национална кампания „Чиста околна среда – 2020 г.“.

  За изграждането на зоната за отдих са засадени 10 броя паркови дървета от вида кипарис. Поставени са тротоарни плочи и градински бордюри. Монтирани са беседка и пейка с перголи, както и кошчета за отпадъци.

  Проектът е на обща стойност близо 10 000 лева с ДДС и е по идея на кмета на Леново Борис Ангелов и неговия екип. Участие в изготвянето на цялостната идея взеха и жители на селото.

  Те инициираха подписка, с която декларираха, че ще полагат доброволен труд при осъществяване на проектното предложение, както и че ще полагат грижи за поддръжката на зелените площи занапред.

  За да не бъде допуснато замърсяване на зоната за отдих и в цялост района на Леново, управата на селото се е ангажирала да извършва периодични проверки на място.

  Предвижда се да бъдат поставени предупредителни табели и предприемане на строги административни мерки при установяване на нарушители.

  „Очакваме бдителност и ангажираност от страна на жителите на Леново да следят за чистотата на зоната и да сигнализират при забелязани нарушители“, каза кметът на населеното място.

  „Благодарим на държавата за предоставената възможност да кандидатстваме и за това, че проектът беше одобрен. Като заместник-кмет, който отговаря за развитието на населените места, искам да изкажа благодарността си и към кмета на община Асеновград доктор Христо Грудев за личната му ангажираност, съдействие и подкрепа за реализирането на инициативата.

  Надявам се реализирането й да подобри естетическата визия на селото и да привлече още млади хора в селото. Изграждането на тази зона за отдих доказа, че малките населени места имат голям шанс за развитие.

  Необходимо е само инициативност както от страна на кметовете, така и от населението, какъвто е случаят тук в Леново“, посочи заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Асеновград инженер Петър Петров.

  Благоустроеният терен може да се ползва от хора във всички възрасти. Целта на реализирания проект е да се насочи вниманието на хората към дейностите по опазване на околната среда и промяна на общото отношение към природата.

  В първите три години след реализирането на проекта зелените площи ще се косят и поливат редовно от служители на кметството. Ще се осъществява поддръжка и на храстите, дърветата и цветята.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 28.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
  28 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
  28 яну 2021
  Последни новини