Навални: ЕС трябва да възприема руските управници като престъпна група, завзела властта

Руският опозиционен водач Алексей Навални призова днес Европейския съюз да възприеме нов подход в отношенията с Москва и да налага санкции не на държавни служители, а на руските олигарси.

Навални представи идеите си във видеоконференция с комисията на Европейския парламент по външни работи. Парламентарната комисия заседава днес, за да обсъди икономическата и обществената обстановка в Русия в навечерието на парламентарните избори.

Според Навални Кремъл засега не възприема сериозно санкциите на ЕС, защото не е засегнат пряко. По неговите думи ефектът би бил съвсем друг, когато на близки до президента Владимир Путин бъде запорирано имущество и бъде наложена забрана за пътуване. Съществува възможност да се наложат и санкции на руски държавни представители, когато не изпълняват решения на Европейския съд по правата на човека, добави той.

Навални заяви, че подобен подход би бил подкрепен от 99 на сто от руските граждани. Той предложи ЕС да не признае резултатите от предстоящите руски избори, ако не бъде допуснато участието на всички желаещи кандидати.

ЕС трябва да се отнася с топлота към руснаците, но и да възприема руските управници като престъпна група, завзела властта, заяви Навални. Той отбеляза, че въпреки европейските санкции, в южните европейски пристанища е пълно с яхти на руски олигарси.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    По
    потрес
    5 -1
    13:26, 27 ное 2020
    И какво като ЕС не признае резултатите? Нали не признават и Крим. Този вече в цяла Русия го възприемат като клоун,а европейците го приемат като някакъв фактор в Русия.
  • 2
    Ст
    Стойчо
    0 0
    13:35, 28 ное 2020
    Ами да..не признават, защото не им играят по свирката, като при Елцин! Защото искат Русия да е силна и независима! Хаха, не признавали, кой ви пита? Видя се, че Навални е креатура на Германия - тя много бързо си прие агента...
  • 3
    Що
    Що ли имам чувството
    0 0
    14:27, 28 ное 2020
    Че цру ще го утрепят тоя баклук и ще кажат - Владимир е виновен. Много удолно. Хем вече им е ненужен щото никъв уй не става от него хем ще хвърлят нови обвинения
Последни новини