EVN осигури високопроходима техника за отстраняване на аварии през зимата

Изображение 1 от 2

    Над 40 единици нова специализирана техника е доставена в Югоизточна България, съобщиха от EVN.

    Доставките включват: 5 UTV, оборудвани с вериги – по един в следните КЕЦ: Бургас Юг, Сливен, Хасково, Асеновград и Стамболийски; 3 самосвала с ремаркета – по един в КЕЦ Смолян, Кърджали, Сливен; 31 лекотоварни автомобила, 3 мини багера.

    Това е поредната доставка на техника в EVN, с цел бързо извършване на строително-ремонтни дейности, доставка на материали и др. Специализираната техника тип UTV е предназначена за достъп в труднодостъпни места и пресечени терени в сложна зимна обстановка. Багерите и самосвалите с ремаркета са особено полезни при изкопни дейности за полагане на подземни кабелни линии, превоз на материали и др. Наличието на модерна и качествена техника и механизация е важна предпоставка за бързо възстановяване на захранването при необходимост в усложнена зимна обстановка.

    Като част от подготовка за зимен сезон 2020/21 екипите на Електроразпределение Юг извършиха по места инспекции на всички съоръжения средно и ниско напрежение – трафопостове, възлови станции, кабелни линии и въздушни линии. Внимание беше отделено и на техническото оборудване. Електроразпределение Юг е осигурило 18 мобилни агрегата с обща мощност над 2.5 МVA (мегаволтампера), 4 мобилни трафопоста с обща мощност над 2.4 MVA, общо 9 моторни шейни, 33 високопроходими автовишки, 390 високопроходими автомобила, специализирана верижна машина и др.

    В допълнение бяха проведени тренировки за работа при тежки зимни условия. Общо 71 екипа на дружеството са постоянно в готовност да реагират при необходимост.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Pp
      ppp
      10 0
      18:29, 2 дек 2020
      Това е като с пречиствателните станции. "Построихме ви пречиствателна станция - следователно трябва да плащате повече за вода". Сега тези сикупиха камиончета и хоп - това е повод за повишаване на цената на тока. ДА НЕ Е ЧЕСТИТО
    • 2
      Ac
      AC DC
      11 0
      18:29, 2 дек 2020
      Всичко това е от нашите пари и високите цени на тока!
      • и семейството на Огнян Дойнов храните
        от тия пари ,
        Гяури Прости :))
      • Рр
        ррр
        2 0
        06:47, 3 дек 2020
        Че си прост прост си, но да знаеш, че ти личи.
    • 3
      Во
      Волт Амперов
      4 -1
      09:07, 3 дек 2020
      Пътя е друг - н а ц и о н а л и з а ц и я.
      • Ид
        Идиоттт
        0 -1
        11:34, 3 дек 2020
        Бягай комунист долен.
    Последни новини