Георгия Сайкоски: Исканията на България не са нови и датират от 1878 г. [но досега нe са реализирани]

Близкият до опозиционната ВМРО-ДПМНЕ скопски вестник "Република" помества интервю на генералния секретар на ВМРО-ДПМНЕ Георгия Сайкоски, в което заявява, че партията ще анулира анекса към Договора с България, ако Заев подпише такъв.

Според Сайкоски "Договорът с България не е нито за добросъседство, нито за приятелство". По думите му "исканията на България не са нови и датират от 1878 г. от Санстефанския договор. Досега тази идея не бе реализирана, но сега виждаме власт, водена от Зоран Заев, която е готова да приеме всичко, което бъде поискано", казва Сайкоски и допълва, че ВМРО-ДПМНЕ е призовала гражданите на протести, които ще продължат и в идния период до окончателната цел - оставка на Зоран Заев.

ВМРО-ДПМНЕ продължава протестите против правителството на Зоран Заев и довечера организира нова блокада в Скопие, съобщават македонските медии.

"Днес от 17 до 18 часа ще има блокада на правителството, на външното министерство и на министерството на правосъдието. Продължаваме да изразяваме възмущението си от погрешните политики на правителството на Заев и СДСМ. Заедно с гражданите днес пак да кажем на Заев да спре разпродаването и унижаването на държавата. ВМРО-ДПМНЕ предупреждава македонския народ, гражданите на Македония да следят внимателно какво се готви, подготвя, за какво се преговаря", казват от партията. "Да се обединим против злото, наречено Зоран Заев. Да не мълчим. Оставка на Заев - свобода на народа", се казва в призива.

На протеста вчера бе поискано и от новоназначения представител в спора с България Владо Бучковски да се откаже от позицията, с която според ВМРО-ДПМНЕ се причиняват щети на македонските национални интереси. "Тандемът Заев -Бучковски нанася щети на Македония", бе казано на вчерашния протест, а кметът на Куманово от СДСМ Максим Димитриевски написа във Фейсбук, че тезите на неговия бивш съпартиец Бучковски са "акт на държавна измяна".

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини