ПФК"Арда" победи "Левски" като гост на Герена

Левски загуби от Арда в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Георги Аспарухов“ завърши при резултат 1:2.

Автор на първия гол за гостите стана Матеус Леони, разписал се малко преди почивката. Попадението обаче дойде, след като състезателят на победителите се намираше в очевидно положение на засада. Повторенията доказаха недвусмислено това, като по този начин бе хвърлена сянка върху случилото се на терена и върху цялата среща в столицата.

За 1:1 точен бе Паулиньо, минута преди изтичането на редовното време, а крайния резултат оформи Коконов, който разстреля Михайлов с бомбен изстрел в последните мигове на срещата, преди началото на добавеното време от 5 минути.

Към момента тимът на Николай Киров дели втората позиция с Локо (Пд), като и двата състава разполагат с по 27 точки в актива си. „Сините“ са 9-ти, с 14 пункта.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Първото полувреме премина при чести спирания на играта, заради извършени от футболистите и на двата тима нарушения.

Футболът остана на втори план, като на няколко пъти се налагаше и намесата на медицинските лица. Фланелката на Галчев дори трябваше да бъде сменена, заради капки кръв по нея, при получен удар в главата на „синия“ играч.

Арда имаше инициативата, но не достигаше до нещо съществено пред полето на Михайлов.

Изстрел на Делев бе спрян от защитник на съперника, а след това и опит на Коконов не застраши вратаря на домакините, като не успя да стигне до него.

Последваха два опита на софиянци за организиране на бързи контраатаки по крилата, но те отново бяха спирани с нарушения. Сред най-често фаулираните футболисти на терена бяха Мохамед и Найджъл Робърта, чиито усилия нямаше как да дадат ефект, при положение, че те бяха рязко пресрещани от защитниците на гостите.

Резултатът беше открит 3 минути преди края на редовното време за първата част. Тогава Делев шутира силно от свободен удар, Михайлов спаси, но при получилото се разбъркване Леони бе най-съобразителен и прати топката в мрежата за 0:1.

Повторенията обаче показаха, че малко преди да получи паса, Леони е бил в положение на засада, като определено е повлиял на играта и на случилото се след това.

Така или иначе попадението беше признато, а гостите се оттеглиха в почивка с гол преднина.

Второто полувреме започна с натиск на домакините. Здравко Димитров опита шанса си с изстрел от далечна дистанция, но кълбото премина далеч над целта.

Малко по-късно футболистът на „сините“ бе повален на границата на наказателното поле, но съдията не даде сигнал за нарушение на правилата.

В 61-ата минута Найденов стреля силно, но Караджов спаси първия точен изстрел в очертанията на вратата си.

Галчев на два пъти имаше възможност да застраши ветерана под рамката на гостите, но опитите му за отправяне на точен удар несполучиха.

В игра за Левски се появи Станислав Иванов, а заедно с него на терена се появи и Паулиньо, 25 минути преди края на редовното време.

LAP.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини