-5 °C

450 обаждания към Бърза помощ за два дни в Хасковско, 120 от тях на положителни с Ковид или със симптоми

450 повиквания отчитат от Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково през последните два дни. От 7 декември до момента от обажданията на спешния телефон, 120 са били на пациенти с положителен тест или съмнителни за Ковид 19.  Това е отчела шефката на Бърза помощ  в областта д-р Петя Радева допълни по време на Областния оперативен щаб тази вечер при областния управител д-р Стефка Здравкова.

Според данните  10 души от персонала на Спешния център в областта са в болничен поради Ковид или проявена клинична картина на заболяването.

Директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова е представила на заседанието  актуалната обстановка в областта.

Според данните на РЗИ към момента в Единната информационна система са въведени 1513 лица на домашно лечение, 175 хоспитализирани, 1161 са оздравелите. От началото на пандемията  починалите в региона след усложнения от инфекцията са 157 души, като двама от тях са  изгубили битката с болестта днес. 

Д-р Димитрова е информирала Щаба, че е започнала подготовката на списъци с лица от сферата на здравеопазването – медици от болничната и доболничната помощ, фармацевти, стоматолози и други, заявили желание да се ваксинират.

 „Много от тях са заявили желание да бъдат сред първите ваксинирани. Утре списъците ще бъдат изпратени в Пловдив, където първоначално ще пристигнат ваксини и ще бъдат разпределяни по места“.

Днес са взети контролни проби на положителните лица от Дома за възрастни хора с психически разстройства в Пъстрогор. Резултатите им се очаква да излязат утре. До края на седмицата ще бъде направен и повторен скрининг тест на отрицателните потребители и персонал от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 1 и 2 в община Хасково, става още от съобщението от Областна администрация, разпратено до медиите.

 Директорът на РЗИ-Хасково е докладвала и, че продължават проверките в обектите заповедта на Министъра на здравеопазването.

От болничните заведения е отчетен броят на заетите легла в Ковид отделенията с положителен PCR-тест или клинична картина на Ковид инфекцията. Според данните: в МБАЛ-Хасково те са 88; в МБАЛ-Димитровград - 31; в МБАЛ-Харманли - 39; в МБАЛ-Свиленград – 41. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 19.

Д-р Ясен Янев, управител на МБАЛ-Хигия, е обявил пред Щаба,  че в болничното заведение са разкрити 10 легла за неусложнени случаи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ха
  Хаха
  15 -10
  18:49, 9 дек 2020
  Той сега е модерно като пръднеш и пср тест, а те не правят разлика ама раята е проста
 • 2
  11
  11111
  3 -1
  19:33, 9 дек 2020
  грипът...емигрирал...
 • 3
  До
  до хаха
  15 -4
  19:58, 9 дек 2020
  моли се да не те хване, друга песен ще пееш глупако
  • Ха
   Хаха
   1 -1
   11:26, 10 дек 2020
   Моли се да не те хванат тебе куп други болести, да не ти падне нещо на главата или някой нещо да не ти направи да та шматката посрана, ако е писано да се умира ще се умира пък ти ако искаш цял живот стой завит под леглото
 • 4
  Лу
  лудост е
  15 -5
  20:29, 9 дек 2020
  На фона на тази растяща заболеваемост в Хасково /тя и в странаа не пада/ Бокича иска да отваря всичко. И с какъв акъл ще пуснете децата в детските градини от понеделник. Вие луди ли сте или кръгли ИДИОТИ! Те и без това някои директорки на училища не спряха да работят, да джиткат с джипката и да събират свита от обслужващи слуги около себе си! Контактите не са прекъсвали, такива тиранични кучки не признаха болестта, не защитиха никого, не направиха график да не ходят едновременно много хора на работа - както в други училища почти всички работят дистанционно и има по един двама за няколко часа! Така хем училището не затваря напълно, хем няма много хора да правят контакти и всеки е почти защитетен! Но болните амбиции напълно подлудяват простите селски Дини!
 • 5
  Ле
  лекс
  5 -2
  21:01, 9 дек 2020
  Те гражданките на Любимец коронавируса не ги лови. А за простотията, чалганията и злобата нито лечение има, нито ваксина. Даже бесните кучки ги..., ама за директорка на училище няма какво да се направи. Само клетви ще продължи да събира и да връща родата и до девето коляно!
 • 6
  Ре
  Реалист
  4 -2
  23:52, 9 дек 2020
  Т.н. ПСР-тест означава едно голямо нищо.... Стандартната грешка е 30%, а при нашите условия е сигур 50%.
  Първите ваксинирани би трябвало да бъдат политиците, а не лекарите, щото ако ваксините дадат отрицателни ефекти, ще останем без лекари.....

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини