След призив димитровградчани помогнаха на местната болница. От какво имат още нужда там

След като отправихме призив към димитровградчани преди 2 седмици да помогнат на димитровградската болница, първите дарения са вече факт. Граждани и фирми дариха нужни за болницата консумативи, които да помогнат на медиците в лечението на болните от Ковид-сектора на местната болница.

Болницата, медиците и пациентите продължават да изпитват нужда от допълнителни консумативи за осъществяване на адекватно лечение и една по-безопасна среда за персонала. За нуждите на болницата са необходими еднократни гащеризони, като месечно се употребяват по 1200 броя от този консуматив, престилки, предпазни маски KN95, кухненски ролки хартия, битови консумативи, кутии за храна за еднократна употреба /тарелки/ за разнос на храна на болните. Ако желаете да помогнете, но се чудите с какво, може да се свържете с Лиляна Димитрова - Организатор материално техническо снабдяване, на тел. 0886 181 035, за да получите актуална информация с какво може да бъдете най-полезни на болните и медиците в МБАЛ "Света Екатерина" - Димитровград.

Дарители, които до момента са откликнали на нуждите на болницата:

 ЕТ "Гама- Вълю Вълев": калъфки за възглавници, кош за отпадъци, кутии за храна

фабрика "Пролет": предпазни маски и шлемове

ф-ма "Ханди": предпазни маски

ф-ма "Медохеми" ООД: еднократни престилки

ЕТ "Валентина": хавлиени кърпи

Община Димитровград :финансови средства, диспенсъри за дезифектанти, дезифектантен гел

Сесийна група на ПП ГЕРБ: предпазни гащеризони

Сдружение на кметове и съветниците от групата на ПП ГЕРБ: спални комплекти, възглавници

БЧК: пакетирани хранителни продукти и консерви

Еднолично откликнали димитровградчани:

Катя Панева: спринцовки 20 сс, предпазни маски, кислородни маски, калцуни, кутии за храна

Ивайло Стайков /фризьор/: дарил тази седмица кислородни маски

Мария Георгиева и Донка Запрянов: финансови средства.

Това са част от откликналите на призива за съпричастност димитровградчани, а в болницата очакват в близките дни да получат дарения от предпазни шлемове и гумени ботуши за нуждите на персонала, обслужващ болните с Коранавирусна инфекция.

Ковид-сектора в Димитровград е препълнен, там към днешна дата са заети всички 31 легла, определени за лечение на пациенти, заразени с коронавирус. До този момент в Димитровград се обгрижват леки и среднотежки болни, като тежките случайисе прехвърлят в Областната болница в Хасково. От тази седмица е факт и нов респираторен апарат за обдишване в медицинското заведение, както и разширение на системата, подаваща кислород на нуждаещите се, като вече достига до нови 8 болнични легла, с което е разширена до 14 места за подаване на кислород.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Й
    й
    3 -1
    17:38, 10 дек 2020
    Едни крадат,други даряват,харо е хорото.Но защо,само потърпевшите,даряват?
Последни новини