-5 °C

След призив димитровградчани помогнаха на местната болница. От какво имат още нужда там

След като отправихме призив към димитровградчани преди 2 седмици да помогнат на димитровградската болница, първите дарения са вече факт. Граждани и фирми дариха нужни за болницата консумативи, които да помогнат на медиците в лечението на болните от Ковид-сектора на местната болница.

Болницата, медиците и пациентите продължават да изпитват нужда от допълнителни консумативи за осъществяване на адекватно лечение и една по-безопасна среда за персонала. За нуждите на болницата са необходими еднократни гащеризони, като месечно се употребяват по 1200 броя от този консуматив, престилки, предпазни маски KN95, кухненски ролки хартия, битови консумативи, кутии за храна за еднократна употреба /тарелки/ за разнос на храна на болните. Ако желаете да помогнете, но се чудите с какво, може да се свържете с Лиляна Димитрова - Организатор материално техническо снабдяване, на тел. 0886 181 035, за да получите актуална информация с какво може да бъдете най-полезни на болните и медиците в МБАЛ "Света Екатерина" - Димитровград.

Дарители, които до момента са откликнали на нуждите на болницата:

 ЕТ "Гама- Вълю Вълев": калъфки за възглавници, кош за отпадъци, кутии за храна

фабрика "Пролет": предпазни маски и шлемове

ф-ма "Ханди": предпазни маски

ф-ма "Медохеми" ООД: еднократни престилки

ЕТ "Валентина": хавлиени кърпи

Община Димитровград :финансови средства, диспенсъри за дезифектанти, дезифектантен гел

Сесийна група на ПП ГЕРБ: предпазни гащеризони

Сдружение на кметове и съветниците от групата на ПП ГЕРБ: спални комплекти, възглавници

БЧК: пакетирани хранителни продукти и консерви

Еднолично откликнали димитровградчани:

Катя Панева: спринцовки 20 сс, предпазни маски, кислородни маски, калцуни, кутии за храна

Ивайло Стайков /фризьор/: дарил тази седмица кислородни маски

Мария Георгиева и Донка Запрянов: финансови средства.

Това са част от откликналите на призива за съпричастност димитровградчани, а в болницата очакват в близките дни да получат дарения от предпазни шлемове и гумени ботуши за нуждите на персонала, обслужващ болните с Коранавирусна инфекция.

Ковид-сектора в Димитровград е препълнен, там към днешна дата са заети всички 31 легла, определени за лечение на пациенти, заразени с коронавирус. До този момент в Димитровград се обгрижват леки и среднотежки болни, като тежките случайисе прехвърлят в Областната болница в Хасково. От тази седмица е факт и нов респираторен апарат за обдишване в медицинското заведение, както и разширение на системата, подаваща кислород на нуждаещите се, като вече достига до нови 8 болнични легла, с което е разширена до 14 места за подаване на кислород.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Й
  й
  3 -1
  17:38, 10 дек 2020
  Едни крадат,други даряват,харо е хорото.Но защо,само потърпевшите,даряват?

Още новини

Хороскоп за 18.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
18 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
18 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
18 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
18 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
18 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
18 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
18 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
18 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
18 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
18 яну 2021
Последни новини