"Апартамент за купони" тормози живущите в димитровградски блок, чувстват се безсилни

Изображение 1 от 2

    Живущите в блок 5 на димитровградската улица "Захари Стоянов" ни потърсиха за съдействие, тъй като се оплакват от непрестанен тормоз със силна музика и шумни компании, събиращи се в един от апартаментите във вход Б на блока.

    “Чувстваме се безсилни вече, постоянно сме подложени на тормоз със силна музика, викове и разместване на мебели по всяко време на денонощието в апартамента на 6-тия етаж. Непрестанно се обаждаме в полицията, сигнализирали сме детска педагогическа стая, пуснахме и жалба в общината, говорихме със собственика на жилището, но за сега решение няма. Ежедневно синовета на собственика на жилището, които са двама близнаци на 15-16 години, събират големи и шумни компании, този тормоз започна от началото на пандемията, когато учениците преминха в дистанционно обучение. Всеки ден се събират следобед и надуват музиката до край, която се чува от 6-тия до 1-вия етаж”, обясни съседка на "Апартамента за купони".

    Жената се оплака още, че освен викове, силна музика и други шумове, купонджиите са започнали и да и отмъщават за сигналите в полицията - замервали са прозорците й с кофички с кисело мляко и майонеза, счупили са й звънеца на апартамента, лепили са и дамски превръзки с неприлични рисунки по вратата.

    Други живущи уточниха, че младежите са счупили прозорец между етажите и са превърнали пространството зад блока и пред входа в бунище, като непрестанно си изхвърлят буклуците през прозорци и тераси, дори месеци на ред на дървото пред терасата висели червените долни гащи на някой от купонджиите. Младежите успели да повредят и асансьора, защото се качавали по 7-8 души в него, което коствало няколко стотин лева на входа за ремонт.

    Къде са родителите на тези деца, как спокойно ги оставят на тази възраст да правят постоянни купони с алкохол, цигари и какво ли още не, защо оставят непълнолетните си деца безконтролно да се събират до сутринта в това жилище, запита една от съседките във входа.

    “Мъжът ми е с рак последен стадии и от апартамента за купони ни дели една стена, в нашето тежко състояние сме подложени на постоянен тормоз, музиката и виковете започват от следобяд и понякога продължават до 4 часа сутринта”, се жалва една от съседките. Жената заяви, че е разговаряла и със собственика на апартамента, чиито деца вдигат шумните купони, който е отказал каквото и да било съдействие за разрешаване на проблема, защото той живеел на друго място и това не го засягалo.

    На мястото на символичния протест, за да окаже съдействие и да разясни по какъв начин могат живущите да се справят с проблема, пристигна и полицейският инспектор Антон Тонев, който е районен на квартала. Служителят на реда обясни какви са правомощията на полицията и до каква степен могат да им съдействат по време по което се извършват закононарушенията, като силната музика в часовете за почивка на денонощието. Подробно бе обяснено на живущите във входа, какви са им правата и какви стъпки да предприемат по закона за етажната собственост, като според него може да се стигне и до "Изваждане на собственик от сграда в режим на етажна собственост" за определен период от време. По реда на чл. 45 от ЗС за срок до три години може да бъде изваден не само собственик, но също така ползвател и обитател на имота. Полицаят каза, че те не са единствените с подобен проблем и той има решение, само трябва да се спазят законовите изисквания, в неговата практика е имал случаи и се е стигало до пренудително извеждане на собственици от жилищатат им.

    След като им бе разяснено, потърпевшите от входа заявиха, че ще предприемат всички законови действия, за да се разреши проблема и ако е нужно, ще се обърнат към съд и прокуратура.

    Живущите в блока отправят апел към родителите на непълнолетните младежи, които постоянно се събират на големи компании за купони в това жилище, да окажат контрол върху тях и да се замислят какво се случва с децата им на подобни събирания.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (28)

    • 1
      Пе
      Пенко
      2 -38
      19:40, 11 дек 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ня
        Някой
        42 -4
        20:01, 11 дек 2020
        Да ти е*а майката боклук. И на теб и на "купонджиите". Тормозите възрастни хора и болни, да ти пикам на възпитанието. Ако си ми на мен комшия ще ядеш яко дървото, п*дал скапан гейски. Измет, по добре да не сте се раждали, боклуци мръсни.
      • Dd
        dd
        2 -11
        21:50, 12 дек 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      То
      Тони
      2 -32
      19:40, 11 дек 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Пе
      Пенка
      3 -28
      19:43, 11 дек 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Пе
        Пенко
        2 -23
        19:44, 11 дек 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ня
        Някой
        18 -3
        20:02, 11 дек 2020
        Да ти е*а майката, к*рво. На тия купони да ти разпорят п*тката дано
    • 4
      Де
      дежурен
      17 -1
      19:50, 11 дек 2020
      Със жалбата в полицията ще ги улесните много да ви изловят тази вечер,не че не ви знаят особенно единия високия е наш клиент в полицията постоянно.
      • Ня
        Някой
        21 -1
        20:04, 11 дек 2020
        Ми айде полицията да се вземат в ръце най-после, не само да простите бакшиши.
    • 5
      Ло
      Лош
      23 -4
      20:07, 11 дек 2020
      Да е*а малките боклуци деаа... Всичко се връща мърши, после вас ще тормозят така на стари години. Ама да знаете че се връща тройно за всяка мръсна постъпка. Утрепки долни. Майките ви е трябвало да ви изплюят в мивката.
    • 6
      Al
      Alex
      27 -2
      20:27, 11 дек 2020
      Тези дол*и нарк*манчета Мартин и Максим са синове на Недялко Лихваря, какви очаквате да са... пом*яри надру*ани 24/7. Не се притеснявайте хора всичко ще им се връща и скоро ще ядат много бой.. На баща им вече се връща с такива нар*омани дол*и за синове...
      • То
        Тодор Драгомиров
        15 -2
        23:31, 11 дек 2020
        Този явно са го изтървали като хващаха онея маймуни - лихвари от марийново. Не съм го чувал стара легенда ли е ? Никога не е късно и той да яде чукалките от някой по млад от него, е сейхан "бандита" е такъв пример голяма приказка го изкарваха а едно младо момче дето е медицинска сестра по работа го пос*ра от бой. Не е за вярване че още има хора дето се плашат от такива изпети песни.
      • Aa
        Aa
        8 -19
        00:46, 12 дек 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Y
        Y
        0 -6
        18:48, 12 дек 2020
        Няма да говориш така да не те изселя от Димитровгр... Виж коментара
    • 7
      Бр
      Брой!!!!
      21 0
      20:51, 11 дек 2020
      Зазидайте им вратата на тия боклуци! Да вървят да се друсат другаде!
    • 8
      То
      Тодор Драгомиров
      19 0
      23:25, 11 дек 2020
      Глоби бе, полицаите прости ли са или на прости се правят. Глоба след глоба, до дупка. Като останат без пари техните да не могат тока да си платят, тогава да ги видим тея олигофрени какви купони ще си правят. Другото е собственоръчно някой да им сваля бушона на от главното табло. Тея са някакви ци*ани щом и боклуците/дрехите си хвърлят през прозореца значи тея не са живели в апартамент преди това.
      • Y
        Y
        1 -6
        18:56, 12 дек 2020
        Момчета и момичета полицията е наша разберете го Виж коментара
    • 9
      Ан
      Анонимен
      22 0
      00:12, 12 дек 2020
      Тия малки скъсани презервативи всяка вечер са надрусани, в асансьора мирише на марихуана, боклуците им са навсякъде- пред блока, зад блока. Това просто е някакъв ад, баща им същия наркоман като тях, изобщо не ги поглежда, а майка явно нямат, щом позволява такова нещо. На 14 като бях си писах домашните, не се чудих кога да се надрусам и напия. Потрес!!!
    • 10
      См
      смм-минков
      13 -1
      09:25, 12 дек 2020
      Наркоманите не са виновни,те са си боклуци и не разсъждават.Виновни сте вие живущите,толкова ли сте неграмотни да им счупите електромера или да отрежете кабела след електромера за да не може да реагира евн на момента.
    • 11
      За
      запознат
      17 0
      09:28, 12 дек 2020
      относно недялко-лихваря затова че е на свобода ще се сърдите на един дебел и черен началник на полицията когото леко го понижиха в длъжност и го пренасочиха в кърджали.
    • 12
      Да
      Дамян
      13 0
      14:17, 12 дек 2020
      Кварталният първо трябва да реагира на сигналите и да предупреди малките боклучета, че при втори случай, ще има глоба.Какво е седнал да препраща хората към съд . До там трябва да се стигне, когато полицията си свърши работата и пак няма ефект.Но пусти органи на реда много се вардят да не настъпят някого, щото всички са им приятели, пък някъде може и да са ортаци.
    • 13
      Qn
      Qnica
      2 -12
      18:56, 12 дек 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ни
        Никой
        11 0
        20:43, 12 дек 2020
        До Qnica:
        Най-много да вдигнеш някой х.й за 3 лв.
      • Ил
        Илия Минев
        2 0
        14:29, 17 дек 2020
        Абе яничеке ти 300 лева на куп не си виждала през жалкия ти кратък живот. Седи си в мизерията и си лапай х*ищата. Проста скъсана наркоманке
    • 14
      Ге
      Герп
      6 0
      10:50, 13 дек 2020
      Кмете...Иво ,къде спиш бе
      • Ел
        Елена .
        2 0
        11:12, 13 дек 2020
        Аз исках среща с кмета ,но заради вируса не приемал.
    • 15
      Кр
      Кристина Петрова
      1 -4
      19:33, 13 дек 2020
      Пичове чакайте ме и аз идвам да си копунясваме както ние си знаем ......
    • 16
      По
      Полицай
      2 0
      07:49, 14 дек 2020
      Има ли наркотици
    Последни новини