Каналджия с Фолксваген и 13 мигранти опита да избяга след катастрофа

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняем и задържа 35-годишен мъж за подпомагане на 13 граждани от Афганистан да преминат незаконно през страната, съобщиха от държавното обвинение.

Престъплението е извършено на 12 декември 2020 г. Установено е, че чужденците влезли в България от Гърция през „зелена граница“, в землището на Свиленград. Наблизо ги чакал лек автомобил Фолксваген Шаран, управляван от обвиняемия Ф.П., в който те се качили. Автомобилът се насочил към вътрешността на страната, като в землището на село Младиново, възникнало пътнотранспортно произшествие с друг лек автомобил Фолксваген Тирок.

Обвиняемият излязъл от управлявания от него лек автомобил и напуснал местопроизшествието. Той изоставил и нелегалните мигранти в моторното превозно средство. За случая бил подаден сигнал на тел. 112. Незабавно били предприети издирвателни мероприятия от служителите на Гранично полицейско управление – Свиленград, в хода на които е бил издирен Ф.П. Чуждите граждани са настанени в Център за мигранти.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура - Свиленград. По бързото производство се извършват процесуално-следствени действия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини