Полицията проверява случая с теча на газ от жп цистерната в Борово

Полицията проверява случая с теча на газ от жп цистерната в град Борово, област Русе. Това информираха от областната дирекция на МВР.

Както БТА съобщи снощи, сигналът е подаден около 19.10 часа. Товарен влак с 28 вагона, от които 12 цистерни с пропан-бутан, спрял на жп гарата в Борово. Тогава било установено, че от крана на една от цистерните изтича газ. Композицията се придвижвала по направлението от Румъния за Костинброд.

Веднага към мястото са изпратени екипи на полицията и противопожарната служба. Огнеборците обезопасили района, а композицията била изтеглена на безопасен коловоз. Прекъснато е захранването на електропреносната мрежа. Районът е отцепен. Живеещите в близките къщи са били евакуирани временно.

Направена е оценка и анализ на ситуацията, като в резултат на бързите и адекватни действия на пожарникарите кранът е бил завит, а течът - спрян.

От областната дирекция на МВР обясниха, че към 21.00 часа е задействана процедура по възстановяване на захранването, потегляне на влаковата композиция. След това е била прекратена и евакуацията, като хората са се върнали по домовете си.

По случая е образувана проверка по описа на Районното полицейско управление в Бяла.

"Проверката е съгласувана с Районната прокуратура в Русе. След като тя приключи, материалите ще бъдат изпратени за произнасяне от Районната прокуратура", коментира районният прокурор на Русе Яна Илиева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини