От 27 декември започва ваксинацията срещу Ковид-19 във всички региони

От 27 декември  стартира имунизационната кампания срещу Ковид -19 на територията на цялата страна, се съобщава на сайта на Министерството на здравеопазването.

 Кампанията се организира от регионалните здравни инспекции, а имунизациите се извършват от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната и от нарочно създадени за целта имунизационни мобилни екипи. При необходимост в имунизационните екипи ще се включат и медицински специалисти от центровете за спешна медицинска помощ и здравните кабинети в детските градини и училищата или от други лечебни заведения.

Разпореждането е със заповед на здравния министър Костадин Ангелов.

В нея е разписано, че имунизацията срещу Ковид-19 е препоръчителна и безплатна и се поставя по желание.

Тя ще се извършва след изразено информирано съгласие на лицето или законния представител на лицето чрез подпис в амбулаторния лист, който общопрактикуващият лекар ще издава за проведения преглед, и поставяне на ваксината или чрез подписване на бланка за информирано съгласие.

Съгласно заповедта съдействие за осъществяване на имунизационната кампания оказват: областните управители и общинската администрация, включително и здравните медиатори, Българският лекарски съюз, Националната здравноосигурителна каса и директорите на лечебните заведения на територията на съответните области.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    10
    1000 инжекции на 250 000 Област
    9 -2
    12:30, 25 дек 2020
    Кафяв Шекер се сипе от небето
    на Боцко от дупето
  • 2
    Цв
    Цветан
    5 -1
    16:37, 25 дек 2020
    Сега вече ще се мре !Ама яко ще се мре !
  • 3
    Ин
    Информирано съгласие
    6 -1
    16:54, 25 дек 2020
    Т.е. да дам съгласие,че могат да правят каквото искат с моето тяло,правилно ли разбрах?Що не си ..
Последни новини