Три приятни начина на пиене на сода за хляб за по-добро здраве

Много от вас навярно използвате содата за хляб в дома си от години без дори да подозират какво представлява тя. Ние направихме малко проучване, за да разбулим тази мистерия за вас.

Оказва се, че натриевият бикарбонат (NaHCO3) е химично вещество – сол – която в обичайната си форма представлява минерала наколит. Содата за хляб може да реагира както като киселина, така и като основа, макар че разтворена във вода (като воден разтвор) тя попада в алкалния спектър.

Натриевият бикарбонат помага в регулирането на pH-то на тялото като го поддържа на полезно ниво – процес, познат като смекчаващ или играещ ролята на премахващ неблагоприятните последици от киселинността на тялото. Този процес предпазва различните субстанции да не стават твърде киселинни или твърде алкални. Способността на содата за хляб да неутрализира pH-то на всяка субстанция, с която тя влиза в контакт, я прави много ефикасна в много от употребите й.

Може би знаете за невероятните начини, по които можете да използвате содата за хляб в дома си като например за:

– Почистване на кафеварките
– Почистване на каналите
– Почистване на косата от наслоявания
– Полиране на сребърни предмети
– Премахване на вредните бактерии в тялото
– Правене на натувална паста за зъби
– Правене на здравословни дезодоранти
– Почистване на четки и гребени
– Освежаване на хладилника
– Облекчаване на сърбежи и отоци
– Загасяване на пламнала мазнина
– Премахване на леда по тротоарите и улиците

Но… знаете ли, че пиенето на сода за хляб е много полезно за вашето здраве? Да, вярно е че пиенето на нещо толкова обикновено като содата за хляб може значително да подобри здравето ви. А още по-невероятно е че когато смесите сода за хляб с други силни съставки, лековитите сили стават още по-мощни.

Единственото предупреждение, което трябва да направим е че трябва да използвате сода за хляб, която не съдържа алуминий.

Ето три от любимите ни тоници със сода за хляб:

Ефикасен тоник за повишаване на енергията и за набавяне на електролити

Познато ли ви е дразнещото усещане когато започнете да се влачите докато тичате преди да сте стигнали до финалната точка, която сте си определили или когато сте по средата на упражненията си за деня и повече не можете да мръднете? Усещането, че не можете да накарате тялото си да се движи?

Е, имаме чудесна новина за вас: този чудесен тоник за подсилване на енергията не само ще ви мотивира да продължите да се движите, той също така ще ви накара да се движите по-напористо за по-дълго време, независимо каква физическа дейност извършвате.

Когато правите натоварващи упражнения, това води на натрупването на млечна киселина в тялото и най-вече в мускулите ви – а това причинява мускулна треска и умора. Содата за хляб доказано подобрява представянето на спортистите поради способността й да неутрализира натрупването на млечна киселина в тялото.

Тоник за повишаване на енергията и електролитите

Съставки:

– ½ ч.л. морска сол
– ¼ ч.л. сода за хляб
– 7 ч.ч. кокосова вода
– ½ ч.ч. лимонов сок
– ¼ ч.ч. натурален мед

Указания:

Загрейте кокосовата вода на слаб огън и разбъркайте в нея содата за хляб докато се разтопи.
2. Добавете останалите съставки и сипете течността в стъклен буркан.
3. Разтърсвайте силно буркана преди употреба.
4. Можете да запазите течността годна в продължение на една седмица в хладилника.

Кокосова вода: Макар че кокосовата вода има заблуждаващо лека консистенция, тя съдържа по-високи нива на минерали като желязо, магнезий, манган, калций и цинк от много плодове, включително от известните със здравословността си портокали. Освен това, кокосовата вода съдържа големи количества В витамини като ниацин, тиамин, рибофлавин и пиридоксин.

Една от най-добрите ползи от приема на кокосова вода е изключително високото й съдържание на калий. При потенето на тялото по време на физически упражнения или при натоварващи физически дейности, нивото на калия в тялото спада. Кокосовата вода съдържа приблизително 250 милиграма калий и 105 милиграма натрий на всеки 100 милилитра кокосова вода.

Натурален мед: Една от впечатляващите ползи от използването на натурален мед от района, в който живеете е, че той съдържа имуностимулиращи свойства от район от който пчелите са събрали полена. Това означава, че този мед всъщност ви прави по-малко чувствителни към местните алергени и по този начин намалява алергичните ви симптоми.

Супер силен тоник за облекчаване на киселини

Понеже киселините в стомаха обичайно се дължат на твърде малкото количество стомашна киселина в стомаха, вие можете да ги облекчите като смесите 2 супени лъжици натурален и нефилтриран ябълков оцет в 180 мл или 240 мл вода.

Добавянето на ¼ ч.л. сода за хляб в тази смес ще спомогне допълнително за неутрализирането на вътрешния дискомфорт от киселините. Но знайте, че тази напитка образува пяна, така че ще трябва да изчакате течността да се неутрализира преди да я изпиете.

Подсилващ метаболизма тоник от зелен чай и сода за хляб

Скорошно изследване от Колежа за селскостопански науки в Пенсилвания откри, че редовното пиене на зелен чай подсилва положителните последици от физическите упражнения, насочени към отслабване. Изследването е проведено с мишки, на които давали храна с високо съдържание на мазнини, и които редовно правели физически упражнения и получавали екстракт от зелен чай. Мишките постигнали средно снижаване на телесната маса с 27.1 процент и средно снижаване на абдоминалната маса с 36.6 процента.

В зеления чай има три съединения, които се счита, че способстват отслабването: катехини, тианин и кофеин. Тези субстанции работят заедно в блокирането на ензимите, отговорни за складирането на мазнините в тялото.

Когато комбинирате супер метаболизиращите свойства на зеления чай със сода за хляб, вие засилвате способността на тялото си да гори мазнините като постигате оптимално pH (от 7.2) в своето тяло. Това е необходимо за балансирането на pH-то в тялото.

Не достатъчно оптималният pH фактор в тялото причинява прекомерно складиране на киселина в мастните клетки. Човек с киселинност в тялото си не може да гори мазнината добре, защото ако го прави, това ще освободи складираната в телесните му тлъстини киселина – а това ще доведе до неконтролируем дисбаланс на pH-то на кръвта. Ако pHто ви не е балансирано, вие може също така да се чувствате уморени или болни.

Непременно избирайте органичен зелен чай и добавяйте по ¼ ч.л. сода за хляб в 240 мл чаша преди пиене. Наслаждавайте се на тази напитка всеки ден.

С горните три рецепти вие можете незабавно да започнете да подобрявате физическото и психическото си здраве, използвайки сода за хляб!

Източник: zdravivsekiden.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини