Церемонията за наградите "Грами" е отложена заради коронавируса

Церемонията за обявяване носителите на награди "Грами" - едно от най-престижните отличия в музикалния свят, е отложена с 6 седмици. Вместо на 31 януари тя ще се състои на 14 март. Причината е бързото увеличаване на случаите на заразени с коронавируса в Лос Анджелис, съобщиха организаторите.

Новата дата на спектакъла съвпада с друга церемония - тази за носителите на наградите на Гилдията на актьорите в киното и телевизията, която е част от цикъла отличия с кулминация вечерта на оскарите. Връчването на Златните глобуси е преместено от началото на януари за 28 февруари, а на оскарите - от края на февруари за април.

Преди отлагането на церемонията за "Грами" е разговаряно със здравни експерти, музикантите, които трябва да участват и домакините. С най-много (9) номинации за известните статуетки във формата на грамофонче е Бийонсе, макар че при обявяването им през ноември избухна скандал с пренебрегването на канадеца Уикенд, който през изминалата година имаше поне един световен хит. Академията на звукозаписната индустрия обикновено не обявява кой ще пее по време на тричасовото шоу

В Лос Анджелис болниците са претоварени от случаи на заразени и нуждаещи се от настаняване. Фитнеси, фризьорски салони и ресторанти са затворени, а населението е призовано да си стои вкъщи.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини