Съдът остави в ареста Кристиан Николов

Софийският градски съд остави в ареста Кристиан Николов, обвинен, че умишлено е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков, при катастрофа в средата на април месец 2020 г.

Това е пореден отказ на молба от подсъдимия за промяна на мярката. Обвинителният акт срещу Николов беше внесен през декември 2020 г. До две седмици се очаква разпоредително заседание по делото.

При днешното заседание за изменение на мярката, съдебният състав взе под внимание, че Николов е задържан в ареста вече повече от 8 месеца. Също така отбеляза, че няма опасност той да се укрие или да окаже въздействие на разследването. Има обаче опасност той да извърши ново престъпление.

Адвокатът Любомир Таков отбеляза, че Николов не е осъждан, акцентира на големия период на задържане на подсъдимия, и посочи, че "при адектватно обвинение, това дело отдавна щеше да бъде приключено". Таков поиска съдът да наложи домашен арест на Николов. Като добави, че подзащитният му няма опасност да се укрие или да извърши престъпление.

Според прокуратурата молбата за изменение на мярката е неоснователна, тъй като няма нови обстоятелства, които да дават основание за изменение. Прокурорът по делото акцентира върху тежестта на престъплението, начина и характера на извършването му.

Николов каза пред съда, че мярката му - задържане под стража, е в услуга на прокуратурата, а не на правосъдието и помоли да бъде изменена в по-лека. Добави, че съдът е подложен на натиск по това дело.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини