Парижката седмица на модата ще бъде изцяло дигитална

Регулаторният орган на френската модна индустрия сложи край на неяснотите около провеждането на Парижката седмица на модата и обяви, че ревютата на мъжка и висша вода в Париж този месец ще се проведат изцяло без публика заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

Федерацията за висша мода е уведомила модните къщи, че няма да е позволено да канят гости на представянията си този сезон. Решението е взето след инструкции от полицията.

В изявление, изпратено до Асошиейтед прес от федерацията в понеделник се посочва, че "потвърждаваме, че няма да има публични събирания" по време на Парижката седмица на модата. В изявлението се казва още, че "модните къщи могат да организират истински ревюта с модели, които да се излъчват на живо, при условие, че тези събития протичат при закрити врата".

Макар Париж да не е в пълна карантина, стриктни мерки ограничават движението в цялата страна, сред тях е и вечерен час от 18 часа или 20 часа. При многократно отклонения от правилата нарушителите са застрашени от затвор до шест месеца.

Вторият локдаун във Франция приключи на 15 декември, но ресторантите, баровете, кината, театрите и музеите остават затворени.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини