4 °C

Щетите от климатични бедствия в САЩ достигнаха нов рекорд през 2020 г.

През 2020 г. САЩ са преживели рекорден брой бедствия с щети, оценени на милиарди долари. Двадесет и две събития струват на САЩ общо 95 млрд. долара миналата година, според Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA). Това разбива предишните рекорди, установени през 2011 и 2017 г., когато 16 бедствия причиниха поне милиард долара щети.

Съобщението на NOAA е най-новият сигнал, че изменението на климата удря силно финансите на САЩ. Това следва публикуването на друг доклад на застрахователната компания Munich Re, който също така изчислява разходите за бедствия през 2020 г. и установява, че те са се удвоили почти два пъти в САЩ от 2019 г. насам.

„Изменението на климата играе роля в тази възходяща тенденция на загуби“, каза Ернст Раух, главен експерт по въпросите на климата в Мюнхен, пред The ​​New York Times.

Горещи вълни и суши сами по себе си са причинили щети за 4,5 милиарда долара, според доклада на NOAA. Горещите сухи условия подклаждаха и безпрецедентни горски пожари, които вилнееха на запад. Пламъците изядоха повече от 10 милиона акра в цялата страна, най-много от 2000 г. насам. Колорадо отчете три от най-големите си горски пожари за миналата година, докато Калифорния удвои предишния си рекорд за повечето изгорени акра. Като цяло щетите от горски пожари достигнаха 16 милиарда долара през 2020 г.

Изключително активният сезон на ураганите в Атлантическия океан също струва скъпо. До края на изтощителния сезон тази година в списъка с бедствия за милиарди долари на NOAA имаше повече тропически циклони от всякога. Тези седем бури взети заедно дойдоха с цена от 40,1 милиарда долара.

"Това просто беше лудост", казва Алисън Уинг, асистент по метеорология от държавния университет във Флорида, пред The ​​Verge в края на сезона на ураганите.

Десет по-тежки метеорологични събития станаха част от списъка на NOAA, включително бури с градушка в Тексас и силни ветрове в Средния Запад, които повредиха милиони акра култури. Само за 14 часа на 10 август 2020 г. вятърната буря нанесе щети за над 11 милиарда долара. Огнища на торнадо също бушуваха на югоизток, като унищожиха домове и сгради на хиляди хора.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини