Министър Николова посети Асеновата Крепост и Бачковския манастир

Изображение 1 от 3

    На Антоновден вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова направи посещение на Асеновата крепост и Бачковски манастир. 

    Според нея културно-историческите и духовни забележителности са сред водещите фактори за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация. 

    При посещението си министър Николова се запозна с дългогодишната история на Асеновата крепост и лично се увери в спазването на противоепидемичните мерки.

    "Забележителностите също трябва да работят при съблюдаване на утвърдените правила за дейност в условия на пандемия, само така, от една страна, ще продължат да посрещат туристи, а от друга, ще запазим здравето на гостите - и физическо, и психическо", посочи още вицепремиерът.

    В Бачково министърът на туризма разговаря с ръководството на манастира и изтъкна огромното значение на религиозното средище за привличане на туристи. 

    Освен двата туристически обекта Николова посети и Нареченски бани, Чепеларе и Пампорово. 

    "Днес отбелязваме Световния ден на снега и аз бих пожелала много сняг, който да привлече повече туристи в региона, защото зимните спортове укрепват здравето, което е най-важно в личен план и ще носи положително резултати за бизнеса", коментира вицепремиерът.

    Министърът информира още, че от началото на този зимен сезон анализите показват общо намаление на туристите между 65 и 70 на сто. Моментните данни сочат още, че броят на късните записвания не е на нивата, които традиционно се наблюдават, и затова текущата прогноза е, че през зимен сезон 2020/2021 не е изключено спадът да достигне 75%, посочи още тя.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини