Дефиницията за успех на всяка зодия

Успехът и неуспехът често заемат сериозно място в съзнанието ни. Много хора усещат вътрешна несигурност, защото съизмерват своя успех спрямо чужди мерни единици. Тоест, самочувствието ни се гради на чуждата оценка за личността ни, нещо което е доста погрешно. Човек трябва да умее да се наслаждава на това, което прави, без задължително да очаква одобрението на околните.

Имено тогава ние осъзнаваме своя напредък и реално бележим личностно израстване.

Вижте кога всеки зодиакален знак осъзнава, че е претърпял личностно израстване, както и кога той самият се чувства успял:

Овен: Когато докара нещата докрай
Хората от зодия Овен са силни на идеите. Те са проактивни и обичат да започват нови проекти, независимо колко сложни или амбициозни са те. Без значение в кой сектор работят – в реклама, търговия, изкуство, производство и т. н., те ще намерят инвеститори, ще започнат проекта и ще достигнат до фаза, в която всичко върви гладко и е забавно. Когато обаче нещата станат по-сложни и/или скучни, те губят интерес и се отказват. Постоянството не е тяхна сила и затова те се чувстват истински успели в живота, когато съумеят да изградят нещо от начало до край.

Телец: Когато успее да се промени
Телецът е знакът, който най-много мрази промяната. Телците са устойчиви, упорити и търпеливи, но никак не са гъвкави и не умеят да се нагаждат според обстоятелствата. В съвременния живот обаче, промяната е вид надграждане и необходимост. Именно затова, когато съумеят да преборят рутината, да превъзмогнат неуспеха и отново да стъпят на краката си, Телците усещат, че са надраснали страховете си. Телецът счита за лична победа, когато след като се сблъска с предизвикателство, усвои част от него, вместо да го отхвърли.

Близнаци: Когато постигнат вътрешно спокойствие
Близнаците са склонни да протакат нещата и да разпръскват енергията си на няколко фронта. Техният интелектуален апетит пречи на способността им да се фокусират върху едно конкретно нещо. Това ги спъва всеки път, когато се опитат да постигнат нещо важно, защото те имат множество желания и интереси, и искат да се посветят на всичките. Накрая резултатът е следният – стремежът им да участват навсякъде и във всичко, води до едно голямо нищо. Затова най-големият личен успех за Близнаците е, когато могат да успокоят ума си и да се концентрират върху определена тема в живота си.

Рак: Когато се научи да комуникира открито
Представителят на зодия Рак е нежен и емоционален, както и естествено интуитивен. Ракът предпочита непряката, невербална комуникация, на едно по-задълбочено ниво. Това е фантастично, когато нещата в общуването вървят добре, но когато възникнат конфликти, Ракът не може да разчита на това, че другите ще прочетат мислите му. В този ред на мисли, когато един Рак се научи да заявява нуждите си достатъчно ясно, когато съумее да изказва мнението и чувствата си директно, тогава той ще бъде разбран от другите и ще се почувства истински успял.

Лъв: Когато не е звездата в шоуто, но няма нищо против
Факт е, че Лъвовете обичат вниманието и аплодисментите, дори и да са срамежливи по природа. Но те невинаги могат да бъдат звездата на шоуто, а дори и да могат, това може да не е най-доброто решение за въпросното шоу. Един Лъв е постигнал наистина личностно израстване в живота си, когато вижда светлините на прожекторите, но не застава под тях, а отстъпва мястото на някой друг. Ако Лъвът забележи и оцени приноса на друг индивид за дадена кауза и му отдаде заслужената почит, без да чака самият той овации, значи наистина е превъзмогнал егото си, а това е голям успех за него.

Дева: Когато спре да жертва себе си за каузата
Девите са ефективни, защото винаги правят това, което трябва да се направи, без значение какво ще им коства. Ако трябва да живеят на кофеин и лицеви опори, за да работят през нощта и да угодят на взискателен шеф или клиент, те ще го направят. Девата често става жертва на собствения си перфекционизъм. Всъщност тя е най-критична към себе си, което често носи вреди на тялото ѝ, заради нездравословния ѝ начин на живот. Девата е успяла да постигне вътрешно израстване, когато спре да се жертва за различни каузи и започне да се отнася с грижа и любов към самата себе си.

Везни: Когато знаят, че някой не ги харесва, но не им пука
Основното мото в живота на Везните е да преследват позитивното чуждо мнение на другите за личността им. Те искат да имат много почитатели и приятели, защото са убедени в своите харизма и чар. Везните искат да спечелят уважението дори на хора, които те самите не харесват. Но какво, ако не успеят? Везните са истински успели в живота си, когато спрат да гонят дивото и се съсредоточат върху питомното. Тоест придържат се към мнението на хората, които ги обичат, вместо да се мъчат да се харесат на непознатите. Тогава те се радват на по-дълбоки и богати взаимоотношения.

Скорпион: Когато се научи да приема враговете си
Скорпионът не обича пряката конфронтация, но е много злопаметен и може да се бори с враговете си тихомълком цял живот. Под повърхността на хладнокръвния Скорпион понякога се крие гореща лава от недоволство. Представителят на този знак успешно крие яростта си, но тя го изяжда отвътре. Затова най-добрата мярка за личностно израстване на човек от тази зодия е, когато той е в състояние да отпусне юмруците си. Когато може да понесе да бъде в присъствието на свой враг и дори да му стисне ръката, без вътрешно да желае гибелта му.

Стрелец: Когато се научи да се извинява
Вярно е – Стрелците са интелигентни, искрени и откровени, но често коментарите им, макар и мъдри, са твърде нетактични и изглеждат направо груби и безчувствени. Техните забележки и позиции създават често дискомфорт у хората, и в личния, и в професионалния им живот. Стрелците са доста емоционални, но трудно приемат чуждата гледна точка. Ето защо, личното предизвикателство за Стрелеца, е да се научи да бъде по-съпричастен и да иска прошка, когато е сгрешил или обидил някого. Това е тяхната най-голяма лична победа.

Козирог: Когато се научи да моли за помощ
Козирозите са сдържани и горди. Те никога не молят за помощ. Те се стремят да направят всичко толкова точно и перфектно, че да не се налага друг да им помага или съдейства. По тази причина те не обичат да работят в екип. Но никой не е създаден да върви сам през живота. Дори пътят към успеха обикновено е свързан с колаборацията с много други хора. Козирогът е претърпял истинска вътрешна еволюция, когато достигне до заключението, че не е срамно да моли за помощ. Когато осъзнае, че дори има чар и красота в това да прехвърлиш отговорността за малко на друг човек или да го оставиш да ти съдейства.

Водолей: Когато се научи да бъде част от системата
Хората от този знак се изкушават да се бунтуват срещу всичко. Човекът Водолей мрази статуквото и смята, че повечето системи са корумпирани или морално остарели. Той иска да се отличава. Той все се цели към по-важни и възвишени цели, а всичко стандартно му изглежда скучно, банално и безсмислено. Но ако търси напредък, в което и да е поприще в живота, той трябва да разбере, че компромисът винаги е необходимо зло. Водолеят е истински успял, когато осъзнае, че може да бъде част от тълпата, без да изневерява на сърцето си, нито пък на своите идеали.

Риби: Когато успеят да видят нещата в перспектива
Рибите са известни с това, че са мечтатели, че са творчески натури и че обичат да преувеличават нещата. Животът им често е свързан с междуличностни драми, а не толкова с реални проблеми. Това е тъмната страна на тяхната чувствителност. Контурите на успеха за тях се очертават тогава, когато се научат да държат очите си отворени за големите неща, за т. нар. голяма картина. Когато спрат да се препъват във всяко малко камъче по пътя си, което в техните очи е огромна скала. Когато Рибите спрат да правят от мухата-слон и успеят да видят нещата в перспектива, те са постигнали вътрешна еволюция.

Източник: Tialoto

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини