Трима кметове в Хасковска област с глоби за непочистени сметища

С по 2 хил.лв са глобени кметовете на Тополовград и Симеоновград, а с 1400 лева е санкционирана управничката на Ивайловград за непочистени незаконни сметища на територията на техните общини. Това става ясно от доклад на Министерството на околната среда и водите. В него се обобщават проверките от 15-те Регионални екоинспекции през 2020 година на кметовете на общини по изпълнение на задълженията им, които произтичат от Закона за управление на отпадъците.

От всички РИОСВ с писма са дадени предписания на кметовете на всички общини в страната за предприемане на мерки за почистване и недопускане на образуването на нерегламентирани замърсявания с отпадъци, включително и на речните легла и прилежащите им територии.

От инспекциите са организирани и извършени проверки на място по изпълнение на дадените предписания на територията на всички общини, като са извършени над 700 проверки в над 1800 населени места.

За констатирани замърсявания с отпадъци, на 75 кмета са издадени наказателни постановления на обща стойност 243 300 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Во
    Войников
    2 0
    10:32, 23 яну 2021
    В тоя Ивайловград преди много години служих войник в кашишкото поделение. Фатмак ми беше един изрод, казваше се с-на Вълканов. Нямате си представа какъв изрод беше, като тези от концлагерите.
    • Го
      Гост
      2 0
      13:42, 23 яну 2021
      Навсякъде беше така, не само там. Да ти сера на соца!
Последни новини