Меркел покани Байдън в Германия по телефона

Германският канцлер Ангела Меркел и американският президент Джо Байдън, проведоха телефонен разговор, по време на който са стигнали до единодушие, че пандемията от COVID-19 може да бъде преодоляна чрез по-тясно международно сътрудничество, заяви говорителят на германското правителство Щефен Зайберт, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"В същото време тя (канцлерът) декларира желанието на Германия да поеме отговорността в справянето с международни задачи заедно с европейските и трансатлантически партньори", изтъкна в изявление говорителят.
Страните са "разговаряли по въпросите на външната политика, по-конкретно за Афганистан и Иран, а също така (са обсъдили) търговската и климатичната политика", се посочва в изявлението.

"Канцлерът покани президента Байдън да направи визита в Германия, веднага щом го позволи ситуацията в пандемията", се казва в изявлението. Меркел отбеляза, че борбата с пандемията налага "международни усилия".

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    Крум
    0 0
    10:54, 27 яну 2021
    Ще се срещат зомбита- да му мислят младите, докато тези не минат в отвъдното няма да могат да ходят на ресторант и на почивка!

Още новини

Последни новини