Вълча Луна ни очаква на 28 януари

Наближава първото пълнолуние за 2021 г., в което не само ще видим Луната в пълния й блясък, но и мнозина от нас ще усетят енергията й, която тогава е най-силна. Или за пореден път няма да мигнат.

Ако така и така ще стоим будни, астролозите съветват да вземем по един бинокъл или телескоп и да го насочим право към небето - на 28 януари точно в 21:18:35 часа, когато ще настъпи събитието, уточняват от Real Simple.

Според т. нар. "Алманах на фермера" пълнолунието през януари е познато с няколко имена, сред които "Канадска гъска", "Студена Луна", "Замръзнала Луна" и още от сорта, до едно, свързани със суровото време през зимата.

Всички тези прякори идват от индиански, колониално-американски или други традиционни източници от Северна Америка, с които местните наричали и различавали сезоните и се предавали от поколение на поколение.

Но най-разпространено е наименованието "Вълча Луна" и това не е случайно. Кръстена е на периода, в който вълците вият най-често.

Авторите на алманаха уточняват още: "Традиционно се смяташе, че вълците вият от глад, но вече знаем, че използват воя, за да маркират територия, да приобщават нови членове към глутницата, да укрепват социалните връзки и да се събират за лов".

А за нас този период е подходящ за довършване на стари начинания и поставяне на нови цели. Нова година, нов късмет, както се казва.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини