Кога Cybertruck ще излезе от завода

Вече измина повече от година, откакто Илон Мъск официално представи най-нестандартния модел на Tesla и един от най-извънземните автомобили, които сме виждали някога - Cybertruck.

От есента на 2019 г. обаче сме виждали нестандартното превозно средство само на официалното събитие, както и на снимки от разходката, която Мъск си направи с него преди месеци. Изкара го от гаража и за демонстрация в шоуто на Джей Лено. Но всички, които искат да станат собственици на Cybertruck, все още са в процес на изчакване.

По последна информация, дадена от самия Мъск, първите доставки по предварителни поръчки могат да бъдат извършени най-рано в края на тази година. По думите му, дизайнът вече е завършен, но производственият процес е много по-сложен, отколкото на друг автомобил, изглеждащ нормално.

Тепърва Tesla ще изгражда производствен капацитет за изработката и сглобяването на Cybertruck. Планира се това да се случи във фабриката в Остин, Тексас, която трябва да заработи по някое време тази година. И особеностите тук са не една и две, предава Business Insider.

Например ще е необходима 8000-тонна машина за изливане на нестандартните форми на пикапа, която е по-голяма и от тази за производството на SUV модификацията на Tesla - Model Y.

Това със сигурност ще забави производствения процес, но и със сигурност чакането ще си заслужава. Е, за тези, които могат да си позволят да дадат между 40 и 70 хиляди долара за Cybertruck...

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини