Ремонтират надписа Dimitrovgrad в центъра на града

    Започва възстановяването и ремонта на букви от надписа Димитровград, който се намира на площад Поезия.

    Днес местна фирма демонтира част от буквите от емблематичния и любим за много граждани и гости на града надпис от централната част на града. Силно повредени и счупени в резултат на вандалски посегателства са част от буквите на многоцветния надпис, който бе една от придобивките на града за 70-годишнината му през 2017 година.

    Цветната композиция е с дължина 12 метра и е сред най-предпочитаните места за снимки в града. В надписа са монтирани LED светлини, което го откроява и през нощта. В резултат на посегателства три от обемните букви са счупени. Те бяха демонтирани, за да им бъде извършен ремонт. Поетапно ще бъдат демонтирани и възстановени засегнатите повърхности и на останалите букви. Цялостно ще бъде извършено укрепване на конструкцията на надписа, за да бъде защитен от  по-нататъшни посегателства отново.  

    Целта на поставянето на надписа бе да се подобри градската среда, да се популяризира позитивния имидж на града и да се подобри комуникирането му чрез социалните мрежи.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Шо
      Шо стана бе атанасе
      4 -1
      23:23, 1 фев 2021
      Нали имаше камери бе, целия град в камери а никой нищо не е видял, едни малки келемета неможете или не искате да хванете и накажете.
    • 2
      Се
      селянин
      5 0
      12:23, 2 фев 2021
      Името на града,трябва да е написан,на български език,а в скобите на латински!
      Срамота е,за българската писменост,и култура!!
    • 3
      Йо
      йокин
      0 0
      21:19, 2 фев 2021
      Името е невярно.Не бива,хубав град,да носи името,на комунист-алкохолик.
    • 4
      Гр
      Градски
      1 0
      09:43, 3 фев 2021
      ростотията няма край! Убитака си е убитак, каквото и да му направиш той е все недоволен, чуй го смотаняко или го прочети за теб се отнася. Сигурен съ че и ти си счупен и смачкан от живота, но ти навярно си го заслужаваш. С пожелания да си останеш такъв !
      – Долна утрепка
    Последни новини