Турция и Германия правят "конкретни стъпки" в отбраната и сигурността

Турция и Германия ще предприемат важни стъпки в отбраната и сигурността, заяви днес турският министър на отбраната Хулуси Акар, който вчера разговаря в Берлин с германската си колежка Анегрет Крамп-Каренбауер, съобщи "Дейли сабах".

По думите на Акар двете страни ще направят "конкретни стъпки" в идните дни.

Турският министър заяви още, че Турция е отдаден съюзник от НАТО и изпълнява ангажиментите си по отношение на операции, учения, финансова помощ и мисии.

По въпроса за механизма на НАТО за намаляване на напрежението между Турция и Гърция, Акар изрази очакване Гърция да покаже "по-голяма заинтересованост".

Министърът каза също, че Турция е предложила на Гърция следващият кръг от проучвателните разговори помежду им, друг механизъм за преодоляване на различията, да се проведе в Анкара.

"Надяваме се да поддържаме диалога и да намерим политически, мирни решения на проблемите между Турция и Гърция", каза още той.

Във връзка с ролята на Германия в процеса между Атина и Анкара Акар посочи, че тя е относително конструктивна, посочва "Дейли сабах". Той определи подхода на Берлин като "последователен и принципен". 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини