Министър Ангелов притеснен от британския вариант коронавируса у нас

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изрази притеснението си от нарастващия брой на диагностицирани случаи с липса на S-антиген, доказано при изследване за коронавирусната инфекция. Всички те се изпращат за повторно изследване. Липсата на този антиген води до подозрение за наличие на новия вариант на вируса от Великобритания.

До момента с новия вариант на вируса са доказани 33 от 48 изследвани проби. Притеснително е и по-лесното предаване на този вариант на вируса и е възможно заразяването да се разпространява по-бързо, добави той.

София е в червената зона отново, но нека това да бъде червена лампа към обществото, призова министър Ангелов. Всеки ден се следи ситуацията, в София има раздвижване, което се наблюдава от една седмица. Два пъти в денонощието се докладва от лечебните заведения, както и от Центъра за спешна медицинска помощ и РЗИ наличните свободни легла в лечебните заведения, посочи той. По думите му денонощно се поддържа връзка и с кмета Йорданка Фандъкова. Каквито и аргументи вече да даваме на обществото, хората не са затворници, психиката лесно се уврежда и трудно се оправя, допълни още министър Ангелов и подчерта, че целта е запазване на психическото и физическото здраве на хората.

Всички лечебни заведения имат 20 на сто от капацитета си свободни легла, припомни министър Ангелов. Той не коментира въпроса за по-високата цена на PCR тестовете, извършвани на летището в София и уточни, че Министерството на здравеопазването няма възможност да регулира цените.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Co
    cov
    2 -6
    13:50, 3 фев 2021
    Мазалото тепърва предстои. Виж коментара
    • Аз
      аз
      6 0
      20:20, 3 фев 2021
      съм притеснен че продължава да ни управлява простак
  • 2
    Па
    Панаетюф Теню ут Гереня
    5 0
    13:54, 3 фев 2021
    Га е притеснено минисрърчето да фата пътя и т.ца маха еднопосочно бис право на връщане.
  • 3
    Az
    AZ
    6 -2
    13:56, 3 фев 2021
    Много притеснен а само той без маска , на негово място бих бил по притеснен , ако му потърсят сметка за фалиралите фирми , поради безмисленият локдаун .
  • 4
    Че
    Четяща
    8 -2
    13:59, 3 фев 2021
    „Mоже би и Вие имате усещането, че напоследък нещо мирише на гнило? И при мен е така. Ако не е едно, то е друго. Коронавирусът живееше по повърхности, докато спря. Маските не вършеха работа, докато започнаха да вършат, а после спряха. Има асимптоматично предаване, само че няма. Ограничителните мерки са ефективни за ограничаване разпространението на вируса, само че не са.
    Толкова много хора бяха „безсимптомно болни“, докато стана ясно, че ПСР тестовете са страшно неточни, защото никога не са били предназначени да бъдат използвани като диагностичен инструмент. Всички са застрашени от вируса, само че не са. Той се разпространява в училищата, само че не. Май ни взеха за балъци!Това написа Джефри Такър за сайта на Американския институт за икономически изследвания.
    • 3,
      3,14
      7 0
      15:30, 3 фев 2021
      Най-лошото е,че ПКП...и пак се готвят да вземат власта след изборите!
  • 5
    Ко
    Коцето
    5 0
    14:06, 3 фев 2021
    Адаш, пий си атаракса като ти е притеснено. Нон стоп препускаш от телевизия в телевизия и даваш някакви изявления, возят те в джипа и те показват по села и паланки. Изобщо в час ли си какво всъщност работиш?
    • On
      One Euro Man
      5 -2
      14:10, 3 фев 2021
      Преди доста години питали Радой Ралин, дали го е страх от министъра на културата. Той отговорил, че го е страх за културата на министъра.
      Това се сетих, следейки работата на професора в амплоато му на здравен министър.
  • 6
    7/
    7/8
    5 0
    16:21, 3 фев 2021
    Ангелов,ти защо се притесняваш,нали ти биха ваксина с витамин С?
  • 7
    Ии
    Иии
    2 0
    22:36, 3 фев 2021
    Ай много притеснен този за народа, ей боклук долен, никой не ти вярва на теб и тъпите ти и неадекватни и СМЕШНИ Заповеди.
Последни новини