В Димитровград ще се разкрие имунизационен пункт за ваксиниране срещу COVID-19

318 временни имунизационни пункта за осъществяването на имунизационната кампания в страната ще участват в масовата ваксинация срещу COVID-19. Това бе разпоредено със заповед на министъра на здравеопазването. Паралелно имунизации ще се осъществяват и от личните лекари, по предварително изготвен списък.

В Димитровград пункт за ваксинация ще бъде открит в Медицински център "Диамедикъл –2013“ ООД на ул. „Любен Каравелов“ № 22, става ясно от заповедта на министъра.

В Хасково ще се ваксинира в бивша клинична лаборатория на МБАЛ-Хасково, в МБАЛ „Хигия“ в отделението по хирургия и в имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция на ул. „Патриарх Евтимий“ № 2.

В Любимец кабинетът, в който ще се поставят ваксините ев Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация.

Петата имунизационна точка ще е разположена в МБАЛ-Харманли,

В Свиленград ваксинацията ще се извършва в „Медицински център І – Свиленград“ , който се намира на бул. „България“ № 137, етаж 2, кабинет № 5.

Министърът разпорежда още, всички общопрактикуващи лекари да участват в осъществяването на имунизационната кампания, като ваксинират желаещите лица от техните пациентски листи.

Масовата ваксинация се очаква да започне през март. Здравнонеосигурените трябва да се обърнат към регионалните здравни инспекции.

Всички ваксинационни центрове можете да видите ТУК.

По данни от Единния информационен портал до момента в Хасковска област общо поставените дози от ваксината на BioNTech/Pfizer срещу Ковид-19 са 1497, като лицата с втора доза вече са 522.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини