Постоянен арест за мъжа, хванат с близо 8 кг марихуана в такси

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 28-годишният турски гражданин, който беше арестуван със 7,9 кг марихуана в такси. Решението е на Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

На 11 февруари 2021 г., обвиняемият С.Б. пътувал с таксиметров автомобил от Димитровград за Пловдив, а по същото време в района се провеждала полицейска операция за спазване на противоепидемичните мерки от водачите на таксита. На изхода на Димитровград бил спрян автомобилът, в който пътувал турският граджанин. При извършена проверка в купето и багажника били намерени два сака, които съдържали общо 44 вакуумирани полиетиленови плика с марихуана на стойност около 47 400 лева.

Съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, за което се предвижда наказание от 3 до 12 години затвор. Има опасност чужденецът да се укрие или извърши друго престъпление. Няма постоянен адрес в България. Няма данни за предходно осъждане на С.Б. Не притежава документи за самоличност, както няма данни по какъв начин и кога е преминал държавната граница на България. Така той бе оставен в ареста.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини