Кабелът убиец захранвал павилион, ползван от варненска фирма

Прокуратурата извършва разпити на множество свидетели, сред които и представители на институциите, имащи отношение към инцидента, при който почина 16-годишно момче в столицата, съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Случаят е от преди два дни, когато, по първоначални данни, момче е стъпило върху шахта на тротоар на бул. "Академик Иван Гешов" и е било ударено от ток.

Със заповед на градския прокурор на София е сформиран екип от следователи, които да разследват причината за смъртта на момчето.

Към материалите по делото е бил приобщен голям обем от документация, в това число свързването на намиращите се в района търговски обекти към електропреносната мрежа.

Установено е било още, че от наличните в района пет преместваеми обекта, тип "павилион", три са имали договорни отношения с Община "Триадица" и два - с УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Огледът на място е показал, че откритият усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност, е захранвал павилион, ползван от търговско дружество с адресна регистрация във Варна.

Разследващите са иззели запис от камера за видеонаблюдение, монтирана в района на местопроизшествието и обхващаща мястото на инцидента. На мястото на инцидента е бил извършен и допълнителен оглед, в който са участвали и лица с експертни познания в областта на електрозахранването и електроразпределението.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    пророк
    1 0
    02:01, 17 фев 2021
    заради 5дж стават такива аварии извънземните пак са пуснали сателити бог да пази
Последни новини