9 °C

Стадионът на Арда вече е одобрен за ВАР

Инспекцията на стадионите от Първа лига за готовността им да работят със системата ВАР започва от началото на месец март, обяви мениджърът за технологията към Съдийската комисия на БФС Петър Петров. Проверката ще се състои между 4 и 8 март, като най-напред ще бъдат проверени стадионите в София, а след това и тези в останалите градове на страната. Според Петров, изискванията за въвеждането на ВАР не са толкова много, но основно е платформите, на които са поставени камерите да бъдат на добра височина и да се вижда теренът в неговата цялост заради линията за засада.

След като мине втората инспекция, от БФС ще се подаде дата за домакинските двубои на всеки отбор от 21, 22 и 23 кръг, за да бъдат лицензирани всички стадиони с подготовка за ВАР. Естествено е първо де се лицензират потенциалните участници в първата шестица.

„Ако някой стадион не е готов, ще го изчакаме. За отборите от втората осмица не е толкова фатално, че ще го лицензиране през месец май. Защото те де факто за новия шампионат трябва да бъдат готови до 15-ти юли. Дали има вариант някой отбор да домакинства на друг стадион, защото няма готовност за ВАР? В момента никой от отборите не е отказал да работи или да не изпълни предписанията. Но дали ще се стигне до такъв вариант, ще се знае около 20-и март“, заяви той, цитиран от „Мач Телеграф“.

„Някои клубове като Царско село и Черно море, стадион „Огоста“ в Монтана трябва да вдигнат височината на платформите, докато вчера е направена проверка на Арда. Стадион „Арда Арена“ е напълно готов за лицензирането. Вчера по време на срещата с Ботев (Враца) се обадиха, за да проверим как се вижда от камерите. Мога да кажа, че се вижда прекрасно. Повечето стадиони, които имат високи трибуни, няма да имат проблем“, допълни Петър Петров.

KotaSports

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини