5 теми, които хората с котки не се уморяват да обсъждат

Ако искате да се заговорите с някой фен на котките, попитайте го за нещо от този кратък списък. Ако искате тишина, не питайте нищо. Стопаните на котки имат хиляди неща, които винаги могат да обсъдят, относно своите своите домашни любимци.

Имената на котките

Не всички котки са Маца или Писана. Може името да е взаимствано от някой персонаж от филм или сериал, на който писаната прилича. Може котето да е наречено на някоя своя характерна черта. Собствениците на котки имат страшна фантазия и могат да добавят още 5-10 гальовни и забавни прякори, "бащино име и фамилия". Случва се котките да бъдат преименувани след някакъв период съвместен живот, поради техния характер, поведение, промени във външния вид. Добре, че не се налага да сменят паспорта си.

Владеенето на хората и света

В котешките групи и страници повечето постове подчертават колко у дома си се чувства котката, колко упорито отстоява своето право на спокойствие. Нормалният поглед на котката обикновено се тълкува като "дължиш ми", "доноси това, отнеси онова“, "ха ха, но не е нужно да ходя на работа!" Разбира се, любителите на котки мислят така за своите котки. Въпреки че наистина можете да научите от котките някои неща - не да заповядвате, например, а да уважавате своите и чужди граници.

Лечебните свойства на котките

Няма нито един любител на котките, който да няма история на тема "Как моята котка ме излекува", и повечето от тези истории са абсолютно достоверни. Благоприятното въздействие на животните, и по-специално на котките, върху човешкото здраве е научно доказано. Редовният контакт с котка помага за нормализиране на кръвното налягане и сърдечната функция, облекчава стреса, а котешкото мъркане има успокояващ и регенериращ ефект. Така че поставянето на котка на болезнено място изобщо не е измислица и разговорите на тази тема винаги са взаимна подкрепа.

Проблеми с тоалетната

Изборът на подходяща котешка тоалетна, проблемът с игнорирането на тоалетната и ходенето не където трябва се обсъжда не само между стопаните, но и в мрежата, на лекции, изложби и фестивали, посветени на котките. Собствениците обменят опит, котешките поведенчески специалисти и ветеринарните лекари се присъединяват към дискусиите. Благодарение на това скандалните "техники" на натриване на муцуната и хвърляне на маратонки по котките, както и ненаучни теории като "котешкото отмъщение" отиват в миналото. Все повече и повече собственици на котки научават за причините, поради които котката може да отиде до тоалетна не на място, и предприемат разумни мерки, като изследват животните за заболявания на пикочно-половия тракт и стомашно-чревния тракт, стерилизират котки, които не участват в разплод, решават поведенчески проблеми хуманно и като вземат предвид котешката психология.

Любимите храни на котката

"Какво обича да похапва вашата котка?" Във всяка общност, която обича котките, този въпрос ще доведе до поне един загубен ден, в който можете безкрайно да четете за вкусовите предпочитания на различни котки. Маслините, краставиците, царевицата и ядките обикновено са начело, но има котки, които няма да се откажат от плодове, хляб, кисело мляко, сладолед, заквасена сметана, да не говорим за месо и рибни деликатеси. Гласовете на експертите, които не препоръчват да се хранят котките от масата, биват заглушени от възторжен хор: на котката ѝ е вкусно, той е толкова трогателен, как да не ѝ дадеш парченце, той го обича толкова много, и т.н. И можем да разберем стопаните на галените писани - положителният контакт с домашния любимец е основната на тяхната топла връзка. Освен това новите впечатления са наистина важни за котките, включително вкусовите, а за любителите на котките - още една причина да общуват със себеподобните.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини