Ученици демонстрираха майсторско шофиране и автомонтьорство в Хасково

    Училищен кръг от състезанието „Най-добър млад монтьор и водач на МПС“ за 2021 г. се проведе днес в ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково.

    Основната цел на състезанието е да се демонстрират теоретичната подготовка, практическите умения и компетентностите, придобити при обучение по професията за изпълнение на автомонтьорски операции, спазване на правилата за движение по пътищата и безопасно майсторско управление на автомобил.

    Състезанието се състоеше от 3 части:

    Първа част беше теоретична – решаване на 2 теста онлайн на компютър. 1 тест - Безопасност на движението по пътищата. 2 тест - Общо устройство на автомобила. Решаваше се онлайн, в специална платформа.

    Втора част беше практическа подготовка. Проведе се в 5 работни поста: смяна на съединител на лек автомобил „Опел“, смяна на четките на пусков електродвигател /стартер/, регулиране на автомобилни фарове, демонтаж и монтаж и баланс на автомобилно колело и компютърна диагностика на двигателя на лек автомобил „Шкода“.

    Трета част беше майсторско управление на лек автомобил на полигон.

    Състезанието в тази част включваше преминаване през проход на преден и заден ход, перпендикулярно паркиране на тротоара, успоредно паркиране на тротоара и движение на зиг-заг на преден и заден ход /змейка/.

    Вътрешният училищен кръг на състезанието „Най-добър млад монтьор и водач на МПС“ се проведе в компютърните кабинети на гимназията, в учебните работилници, учебния автосервиз и на полигона.

    Победителите в училищния кръг ще участват в регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад монтьор и водач на МПС“, което ще се проведе през март и негов домакин отново ще бъде ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Fu
      Fucking
      3 -6
      19:12, 24 фев 2021
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ан
      Ангел Николов
      4 -5
      21:13, 24 фев 2021
      Утре ще дрифтят и палят гуми на колите на бащите си.
    Последни новини