"Прекалено е късно": Емоционалният призив на сър Дейвид Атънбъро към ООН

Няма връщане назад, каквото и да направим сега вече е прекалено късно да избегнем промените в климата". Това заяви във вторник пред членовете на Съвета за сигурност на ООН 94-годишният известен британски естествоизпитател, документалист и телевизионна знаменитост сър Дейвид Атънбъро.

Той нарече изменението на климата "заплаха за глобалната сигурност" и призова страните от съвета активно да си сътрудничат, за да постигнат много повече от справяне с изменението на климата - да създадат "стабилен здравословен свят, където ресурсите се разпределят равномерно и в който страните процъфтяват, но в баланс с природата".

Гледайте в това кратко видео някои от най-важните послания, които сър Дейвид Атънбъро отправи пред Съвета за сигурност на ООН.


Brought to you by
Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    Запознат
    2 -1
    11:41, 25 фев 2021
    Този е слуга на дълбоката държава.
  • 2
    Ка
    Канов
    1 0
    15:45, 25 фев 2021
    Зелените Господари на Климата (и на Ефира, тоест медиите, в европейски мащаб със сигурност!) бързат. Спешно им е да приемат бюджет за Борба с Климата и за “климатично неутрален баланс” на енергетиката на Европа с хоризонт 2050. Вярно е, че няма да съм жив тогава, но арогантността и прибързаната им “борба” ме кара да настръхвам, защото помня и припознавам почерка на подобните борби за световно щастие. Наричаха я Комунизъм. И сега може да я нарекат така. 

Видеа по темата

Последни новини