Борисов поиска електронен паспорт за пътуване в ЕС

Премиерът Бойко Борисов настоя за електронен паспорт или зелен електронен коридор за пътуване в рамките на Европейския съюз, "за да могат преболедувалите COVID-19, които вече имат антитела, да не правят PCR-и и да не попадат под карантина". "Трябва да облекчим хората, за да живеят нормалния си живот", обясни Борисов от Панагюрище.

"Готов съм и самолети да изпращаме. Спорим сега дали в самолета щяла да бъде пазена (ваксината), така, както на тира. Така че да спазим всички правила, да спестим по два дни - това са 40 000 човека", допълни той. 

Той призова Европейската комисия твърдо и строго да спази условията при доставката на ваксините, за да "получим това, което сме инвестирали". "Да напомним на тези големи световни компании, че ние инвестирахме, за да произведат ваксините. Не е честно някой от ЕС да даде повече пари и да им пращат повече ваксини", категоричен е премиерът. 

Той щял да постави въпроса на заседанието на Европейския съвет тази вечер и се надява комисията да действа по-строго, ако трябва да има и съд за неизпълнение на ангажиментите. 

"Когато трябваше да даваме милионите, ние ги давахме точно по разписание, на минутата. А сега, когато трябва най-големите предприятия да си спазват договорите, се мотаят. По този начин поставят под риск ваксинационните ни планове. Щот ние смятаме, че договорът е свещено нещо. Спазваме го. Плащаме да всички видове ваксини. Имаме пълната организация, вчера минахме 20 000 ваксини", заяви още Борисов.

Източник: offnews

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пи
    Питър Кьонинг
    5 0
    15:49, 25 фев 2021
    Следвайки официалния път на Програмата на ООН 2030 за постигане на ЦУР, „изпълняващата“ Програма ID2020 – която в момента се тества върху ученици в Бангладеш – ще предостави цифрови идентификационни номера, вероятно под формата на нано-чипове, имплантирани заедно със задължителни ваксинационни програми; ще ускори цифровизацията на парите и внедряването на 5G – което би било необходимо за качване и наблюдение на личните данни в нано-чиповете и за контрол на популацията. Програма ID2020 най-вероятно ще включва и „подпрограми“ – чрез ваксинация? – за значително намаляване на световното население. Евгениката е важен компонент в контрола на бъдещото световно население в Новия/Единен световен ред.
  • 2
    Ня
    Някой
    4 0
    15:59, 25 фев 2021
    Лозунги на „Сектата на COVID ИДИОТиТЕ от последния ден“
    Селянино от София!Ваксинира ли си КАЙСИИТЕ?
    Депутатино!Ваксинирай се публично пред Парламента!Дай личен пример!
    Всяка ваксина,пирон в ковчега на капитализъма и фашизъма!
    БСП обявява социалистическо съревнование по брой ваксинирани на ГЕРБ!
    Бъди отговорен,носи по три маски и си набий 5 ваксини у гъза!
    За ваксини не пререждай,ДРУГАРЮ!Дедо ПОП ЩЕ ОПЯВА ИЗВЪНРЕДНО!
Последни новини