Само за три дни 36 позитивни в Смолянско, 14 от тях са влезли в болница

От 26 до 28.02.21 г. от Ковид-19 в областта са излекувани 18 и дехоспитализирани 4-ма пациенти. Регистрираните нови случаи са тридесет и шест. Лицата са на възраст от 27 до 79 г. от общините: Смолян – 13; Златоград – 10; Доспат и Девин – по 5; Мадан – 2; Борино – 1. Позитивни са двама от персонала на детски заведения в община Смолян, които не са посещавали работа и са карантинирани само контактните в семействата им.
Четиринадесет са хоспитализирани – седем в областната болница, четирима в МБАЛ-Златоград, двама в болницата в гр. Мадан, един в МБАЛ-Девин. Двадесет и двама са изолирани в дома и се лекуват под наблюдение на личен лекар. Епидемиологичното проучване продължава.
За последните три дни (26-28.02.21г.) в областта са направени 388 ваксинации – 294 с първа и 94 с втора доза. Общият брой извършени ваксинации до момента е 2957. При 468 лица ваксинационният процес е завършен.
Половината от получената вчера ваксина на „АстраЗенека“ днес ще бъде раздадена на общопрактикуващите лекари в областта за ваксиниране на хора попадащи в IV фаза на Националния ваксинационен план. Започва и ваксинирането на участниците в изборния процес.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини