Кърджалиец отнесе глоба от 200 лева за паркиране на място за инвалиди

. Санкциониран е водач, паркирал на място за хора с увреждания. Във връзка с разпространен снимков материал за лек автомобил „Дачия“, паркиран на паркинга на търговска верига в кв.“Възрожденци“ на място, определено за хора с увреждания, служители на Пътна полиция са издирили водача на моторното превозно средство. Съставен е акт по ЗДвП. За този вид нарушение глобата е в размер на 200 лв.  

20-годишен пострадал леко при пътнотранспортно произшествие и бил прегледан в Спешното приемно отделение в Кърджали. Около 21,30 часа на 27 февруари мъжът се блъснал с „БМВ“ в бордюр на бул.“България“ в областния център, след което колата се ударила в пътен знак и се преобърнала странично. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба обезопасил автомобила и почистил пътното платно.

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Ардино за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. 51-годишен водач на „Фолксваген“ бил проверен тази нощ в Ардино и тестът за алкохол отчел 1,57 промила. Издаден еталон за медицинско изследване и  е била взета кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в управлението. 1,34 промила е резултатът от теста с техническо средство на 46-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“ и бил проверен в областния град около 3,30 часа на 28 февруари. Отказана е била кръвна проба за анализ. Разследванията са по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено при проверка около 13,30 часа на 26 февруари на разклона за село Патица. 43-годишен управлявал товарен „Фолксваген“ и при направена справка се установило, че автомобилът е с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДВП. Работата по случая продължава с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Кирково. 20-годишен се придвижвал с нерегистриран „Мерцедес“, установили полицейски служители от РУ-Кирково. При направена проверка на 25 февруари около 11 часа в село Кирково станало ясно, че колата е с прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини