21 °C

Независимо тракийско сдружение „Доган Хисар“ връчи плакет на кмета Станислав Дечев

Изображение 1 от 4

  Новата тракийска организация Независимо тракийско сдружение „Доган Хисар“ връчи почетен плакет на кмета на община Хасково Станислав Дечев за подкрепата му към тракийската кауза. Призът му беше поднесен в двора на Регионалния исторически музей в Хасково, непосредствено след тържествения ритуал за Освобождението на България.

  Плакетът беше връчен от Величка Георгиева, която е член на Управителния съвет на тракийската организация. Тя обяви, че удостояват с плакета градоначалника за подкрепата му и позицията, която е заел, за да се реализира инициативата им – да бъде удостоен посмъртно великият Капитан Петко войвода със званието „Почетен гражданин на Хасково“, което беше прието при повторно гласуване на заседание на Общинския съвет на Хасково.

  „Вие, г-н Дечев, допринесохте с делата и позицията си да се изпълни един жест на признателност и благодарност от нашето поколение, подет от Независимо тракийско сдружение „Доган Хисар“ към Капитан Петко войвода. Благодарим за Вашата подкрепа и позиция. Пътят към познанието на историята е знанието за делата на дедите ни!“, заяви Величка Георгиева.

  Тя обяви новата национална инициатива на Независимо тракийско сдружение „Доган Хисар“ за осъществяване и изпълнение на изработка на 3D фигури в реален размер с автентично облекло и оръжие на великите българи. Първата фигура, която вече се изработва от известния 3D-дизайнер Камен Василев е на бореца и защитник на тракийската кауза и българщината – Капитан Петко войвода. Ще бъдат изработени фигури още на Апостола на свободата Васил Левски, Георги Раковски, Христо Ботев, Гоце Делчев. Идеята на сдружението е да бъдат изработени по две фигури, като едната ще остава в регионалните исторически музеи, а другата ще е част от образователна пътуваща изложба от град на град под надслов „България, това са те“, „България, това си ти“. Ще бъде открита банкова сметка за кампанията.

  Кметът Дечев прие плакета с благодарности. Изтъкна, че заслугата не е само негова, но и на общинските съветници, които са одобрили идеята на тракийската организация – Капитан Петко войвода да бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Хасково“. Той отправи предизвикателство към потомците на тракийските бежанци - заедно да направят кампания в Хасково под надслов „България, това сме ние“. Тя беше приветствана от сдружението.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Кю
   Кюмуров
   27 -13
   14:10, 3 мар 2021
   Още една глупост. Тези няма ли кой да ги озапти. И какво в крайна сметка целят. Да покажат че на някой му е бил крив носа, дълги ушите, бил е метър и 60 висок, плешив, кривоглед? Какво точно целят. Спрете ги, тези са ненормални.
   • АБ
    А бре Гоше
    11 -11
    14:43, 3 мар 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Единствената организация на Тракийците в България е СТДБ
    ..Дюза на Тракийските дружества в България !
    ...
    Разделяй и Владей...това са ГЕРБ.

    Създават си собствени слуги !

    Българите ще гласуват за тези които са силни да прочистят от ГЕРБ!
   • Ма
    Маджаровец
    19 -3
    20:10, 3 мар 2021
    Какви тракийци са като връчват награда на човека който стана кмет като продаде Маджарово на ДПС. Вижте го и сега на празника - до него само хора от ДПС.
   • С.Т. и ПХП са хибриди на това управление
   • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Не
    Недоволен
    0 -3
    17:03, 4 мар 2021
    Моооля? Това вашият несменяем , вечен председател баш тракиецът от Пирин Премянов ли ви го съобщи. Вашето тракийско дружество е свърталище на дърти комунисти. Вие не сте тракийци, даже българи не сте, банда комунистически подлоги.
  • 2
   Не
   Независим Хасковлия
   22 -1
   15:27, 3 мар 2021
   Не случайно , Васил Левски в своето тефтерче е написал Народе !!!!.
   Да ,да и ако днес се надигни от гроба си,пак ще кажи Народе!!!!
  • 3
   Ру
   Румен
   20 -2
   15:28, 3 мар 2021
   След това е ред на брадчедите му високо планинци да го почетат!
  • 4
   По
   Подлоги
   38 -7
   15:39, 3 мар 2021
   Уж независимо дружество, а правят акции в подкрепа на герб. Сега е предизборен период. Защо го правят. За да подкрепят герб. Мижитурки.
  • 5
   Ви
   Високо планински кмет
   15 -4
   18:24, 3 мар 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
   См
   Смърт за ГЕРБ
   11 -6
   19:05, 3 мар 2021
   Ще му връчим брадва в тъпата тиква
  • 7
   Хасковската организация на тракийците винаги е била една от най-силните, единна и водеща сред организациите в България!
   Бандата от не много умни, но за сметка на това адски лакоми лелки, самонарекли се "баш тракийки", за пореден път опитва да разцепи историческата организация!
   Познавате ли ги, хасковлии, тези баш тракийки?
   Лицето - нереализирана писателка, която във всяко име и под всеки храст, навсякъде открива дядовци те си, които били всичко и навсякъде, ама само тя е чувала това и никой друг ги не знае тия доганхисарски, супертракийци Пандърови.
   Сянката - изчакваща звездния си миг, бъдещата директорка на заг(н)иващия хасковски музей, дъщерята на майката, която вече десетина години след навършване на пенсионна възраст играе ролята на консилиери в музея, пазейки място за щерката, част от болницата РИМ, където са се събрали, набрали доктор до доктора и то все от супертакийците Узунови.
   Масовката - знайни и незнайни супертракийци, от които като видиш само мъдрия поглед и чуеш умното слово на изтърсака, който знае от дядовците си, че няма нищо по-тракийско от супертракийския им род Комневи, на когото обаче само той открива навсякъде и във всичко следите.
   Срамна работа ... и днешната свирка е срамна не по-малко от онази, която направиха с глупашкия "гроб", който при по-предишния кмет побиха, по акъла на старата музейна сива кардиналка, която тогава още се усукваше около сегашното ръководство на вече противниковата им тракийска организация.
   А бе, Бог да прости тракийското движение и в частност хасковската организация!
   • Д-
    Д-р Красимира Узунова
    6 -6
    09:00, 4 мар 2021
    До т.нареклия се Топал Кадир - турското име, което си приел не ти прави чест особено ако се свържи и с вековната тракийска кауза. Защо тази дълга реч не ми я изложиш както се казва "в лице, ами си се скрил" зад неизвестно име. В същност няма нищо чудно клеветниците и завистниците гледат винаги да са в сянка, а това за съжаление е една от най-лошите български черти! Бъди жив и здрав!
   • Не
    Не тракиец
    4 0
    10:00, 4 мар 2021
    Разделяй и владей.ТЕ разбиха орханизаторите на протестиращите, разбиват или разцепват парламентарни групи та едно дружество ли.Дори и с традиции
    Всичко се продава за,два сребърника.В България е така- продажно племе .ЗАСЛУЖАЕАМЕ СИ ГО.
  • 8
   Тр
   тракиец от доган хисар
   17 -3
   19:51, 3 мар 2021
   Няма по - гнусно същество от предателя. Всички тези дето се мъчат да разцепят тракийското дружество са такива. Тъжно е че ги има , радостно е че са една талига хора на фона на десетките хиляди истински тракийци.Тези отрепки по-скоро ще се продадат на всеки на власт, отколкото да защитят тракийското си достойнство от потискащата власт. Но както казва народа "Няма стадо без мърша" . Това са мършите на непобедимото тракийско стадо.
   • Па
    Панаетюф Теню ут Гереня
    9 -4
    21:25, 3 мар 2021
    Гледам сее снимки и на тях саде женски снимани. Адин мъж за притреб ни са види. Съберали са са кат на п¥т**н пазар. Ко прай при тях Станко Кмета и да го питаш ни можи ти каза. Ама грамота му дали е той ухилен кат нам ко си.
   • Не
    Недоволен
    0 -2
    16:59, 4 мар 2021
    Че по-големи предатели от Вашето т.нар. "тракийско дружество" дали има??? Отговорът е НЕ. Какъв тракиец е вашият несменяем председател - комунистът , съветофил Премянов? Това че, във вашето т.нар. тракйско дружество сте се събрали един катун дърти комунисти е отблъскващо. По-добре минете леко в ляво и не пречете на хората.
  • 9
   Ам
   аман
   9 -2
   22:04, 3 мар 2021
   Абе, тия нямат ли си мъже да ги онождат, та се занимават с политика? Аман от поцинковани кофи в тая политика, ей.
   • Па
    Паржу
    8 -2
    00:49, 4 мар 2021
    Сигурно мъжете им ги отбягват. Ама ако са престраши някой заблуден мъж да им обърни внимание му дават грамота.
  • 10
   От
   Отвратен гражданин
   4 -6
   08:42, 4 мар 2021
   Защо сайта допуска подобни отвратителни и долнопробни коментари на личности и събития? Засрамете се и незабавно изтрийте всички гнусни коментари и бележки, на които мястото не е там. Срамота! За сетен път се убеждавам, че вие сами си ги пишете! Жалко!
  • 11
   Тр
   Тракийка
   7 -2
   09:26, 4 мар 2021
   Всички "независими" псевдотракийци са подлоги на властта. Дори не знаят пътя за Тракия. Продажници и нагаждачи! Срам ме е да ви гледам! Истинските потомци се държат достойно!
  • 12
   Панякота коментариите в Хасково нет, отразяващи събитие , статия или др.
   са противоречиви , но специално за това събитие, почти всики коментари отразяват едно възмущение от търсената публична изява на едно
   "Незавидимо тракийско сдружение- Доган хисар"-Хасково.
   Като Хасковлийка , дори само бегло да познавам съдбата на Тракийските
   българи, ще кажа ,че съдбата на всички бежанци от Беломорска и Егейска
   Тракия приютени в град Хасково е една и съща- мъка, нищета,безпътица,
   и какво ли не още. И още да се изтъква ,злоупотребява или протовопостява
   едно населено място с друго е просто наглост и жалкост,защото съдбата на било на Мерхамлийци, Съчанлийци, Чобанкьойци, Пишманци Доган хисарци или още много е една и съща.
   И друго ,какво значи независимо - независимост ! От кого? Към кого са
   независими?! Нали са българи, нали са едни и същи великите дати от календара на България. Болка и срам.

  Хороскоп за 22.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
  22 апр 2021
  Последни новини