13 °C

Третомартенско кафе на толерантността в Кърджали за 17 поредна година,удивяваме страната

Изображение 1 от 4

  Кметът,мюфтията,свещеникът и даскалът за 17 поредна година пиха заедно кафето на толерантността в центъра на Кърджали.Традицията удивява не само кърджалийци ,но и жителите на други градове в страната.Идеята възниква през 2004 г. в първата година от мандата на градоначалника инж.д-р Хасан Азис.Тя се поражда от желанието им Кърджали да дава добри знаци за комшулук в страната.

  Пръв взе думата домакинът даскалът Байрам Юсеин.Той подчерта,че водеща в Третомартенското кафе е идеята за единство.С нетърпение чакаме Трети март за да седнем заедно,каза още Байрам Юсеин.

   Бившият главен мюфтия Фикри Сали отправи молитва към Всевишния.Той призова българските граждани да бъдат сплотени в трудните времена на пандемия. Бог да пази България,завърши духовникът.

    Енорийският свещеник отец Петър оприличи Третомартенското кафе като вратичка в дуварите на комшии от различни етноси и религии. Тя е в основата на комшулука,каза духовникът.Той посочи още,че тук става дума преди всичко за човещина,която трябва да съхраним.

   Последен говори градоначалникът.Той посочи,че на Трети март правим оценка на исторически събития и търсим баланса в тях.Три са изводите:заедност,толерантност,мирно съжителство.Вървим все по-силни напред.Затова в страната посрещат и оценяват Третомартенско кафе  в Кърджали с удивление,подчерта кметът Хасан Азис.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.04.2021

  Последни новини